Srpski wellness ambasador, osnivač WAPF-wellness akademije

Peđa Filipović

Srpski wellness ambasador, osnivač WAPF-wellness akademije

Prvi wellness ambasador Srbije, koji se više decenija bavi edukacijom wellness i spa terapeuta i kreiranjem brend tretmana (u SB Banja Koviljača,  u Ribarskoj, Prolom i Lukovskoj banji). U hotelu Kraljevi Čardaci Spa na Kopaoniku pored edukacije terapeuta kreirao je i prvi selfness koncept "Gnothi seauton" i brend tretman “Peti element Kraljevih Čardaka”, dok je u hotelu Mediteran u Bečićima kreairao wellness koncept, kao i brend ritual “Montenegro – Mediteran masaža”. U Termama Olimija u Sloveniji i Termama Tuhelj u Hrvatskoj edukaovao je terapeute za autorizovane WAPF tretmane i kreairao brend rituale “Kalma” i “Dodir Tuhelja”.

Mocushi wellness ritual

Pratiti vibracije vremena, potrebe gosta, afinitete generacija koje dolaze, ritam života, trendove u svetu i utkati ih u savremeni wellness koncept, zadatak je svih nas koji smo u našim kreativnim radionicama srcem aktivni. Iznad svega, dati im svoj pečat, ali i pečat zemlje u kojoj živimo i predstavljamo je. Sa ciljem da čuvamo zdravlje, negujemo ga, otklonimo umor i otoke nogu... Opširnije »

Dodir duše - nova, autorska kolekcija preparata i kozmetike WAPF

U tridesetoj godini rada autorske Škole masaže Professional, kreiranja masaža i wellness koncepata Wellness Akademije Peđa Filipović – WAPF, rituala za wellness centre specijalnih bolnica, termi, hotela u Srbiji i u celom regionu, rođena je nova autorska kolekcija profesionalnih preparata i kozmetike Dodir duše. Pokriveno iskustvom, protokolima tretmana, ali i... Opširnije »

Kanabis wellness ritual: Čarobno putovanje uz Konopljino ulje

Iako je wellness i beauty industrija bogata raznim preparatima, kao nikada do sada na ceni su wellness tretmani i rituali bazirani na prirodnim sastojcima. baš iz tog razloga, kreirao sam za vas jedan poseban wellness ritual, i to zbog biljke kanabis ili konoplje, koju koristim kao primarnu u ovom čarobnom putovanju. Konoplja ili kanabis smatra se prvom biljkom koju je čovek... Opširnije »

Maderotherapy wellness ritual

Region je zahvatila maderoterapeutska groznica. U salonima, wellness centrima, hotelima, gosti sve češće pitaju: Radite li masažu oklagijama? Upravo zato, ova izvorno kolumbijska ideja mehanoterapije, sve se češće uključuje u menije wellness i spa centara. Iako je prva informacija na koju nailazimo usmerena na anticelulit tretmane, ova metoda, uz kreativnost i znanje... Opširnije »

Sitnice koje tako mnogo znače

Prostorije za masaže, tretmane i rituale zahtevaju posebnu posvećenost. Tu veliku ulogu igraju detalji, te posebnu pažnju treba obratiti na mirise, osvetljenje, muziku, higijenu i temperaturu, uz neizostavno zadovoljenje čula ukusa i dodira kod klijenata . Prostorije koje su predviđene za masaže, tretmane i rituale – perle su u čijem sjaju svaki gost očekuje da suptilno... Opširnije »

Prolom banja: Nova wellness priča

Pre dve godine, generalni direktor AD „Planinka“ Radovan Raičević obavestio me je da u Prolom banji prave novi, veliki wellness centar i zamolio me da pogledam arhitektonski plan i sugerišem šta bi tu trebalo da se doda i oduzme. Noći su prolazile uz bdenje nad crtežima, ideje, dogovaranja, sugestije su se rađale. Danas je crtež materijalizovan i novi wellness... Opširnije »

Čudotvorna moksa

Holistički pristup čoveku u wellness filozofiji tka najlepše mustre. Bas zato što je rasterećen geografskih granica, doba kada su tehnike nastale, van šablona izvođenja ali uslovljen dobrim znanjem terapeuta koji ih primenjuju. Baš u tom integralnom pristupu, gde se fizičko od duhovnog i mentalnog ne može odvojiti, istočnjačka znanja i postulati, zagrljeni... Opširnije »

Zlatna pravila za terapeute

Da li će se gosti osećati prijatno u wellness centru zavisi svakako od ambijenta, opremljenosti, kozmetičkih preparata i tretmana koje mogu da koriste, svetlosti, mirisa, zvukova... Ali, pre svega, složićete se, od stručnosti, ljubaznosti, pažnje i posvećenosti terapeuta. Iako se to podrazumeva, nije naodmet ponoviti da terapeuti treba ozbiljno da vode računa i o higijeni i o svom... Opširnije »

Bonton za relaksaciju bez stresa

Odlazak u wellness centar uvek je poseban ritual, jer je to vreme koje posvećujemo sebi da bismo u opuštenoj atmosferi, u miru, vođeni sigurnom rukom terapeuta povratili energiju, revitalizovali i svoje fizičko i duhovno biće, uživali... Oni koji su već klijenti wellness centara, poznaju uglavnom kodeks ponašanja u ovim objektima, ali oni koji prvi put ulaze u wellness... Opširnije »

Autorski wellness brend Srbije - Anđeoski dodir vode

Lekovito dejstvo vode poznato je od pamtiveka, i u fizikalnoj terapiji zauzima vrlo značajno mesto. Kako u preventivi i antistres programima, tako i u olakšavanju raznih zdravstvenih tegoba. Da biste uživali u vodi i osetili kako vam neutrališe svaki atom stresa, negativne energije nagomilane usled svakodnevnih obaveza i ritma modernog života, nije obavezna đakuzi kada, ni... Opširnije »

Sedam pulsacija – Zvučna masaža tibetanskim posudama

Vibracija zvuka zauzima vrlo značajno mesto u holističkim wellness i selfness konceptima širom sveta. Okupati telo lekovitim vibracijama zvuka uz pomoć tibetanskih posuda, proizvesti vibratornu zvučnu kišu nad telom, koja će očistiti zapise na ćelijskom nivou... Upravo taj rad na ćelijskom nivou jeste put reenergizacije, balansa i samoharmonizacije organizma. Posebnost... Opširnije »

Pionir zdravstvenog wellness turizma Srbije

Kada me je pre deset godina pozvao dr Nikola Sremčević, direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Banja Koviljača“, i predočio ideju o izgradnji i pokretanju wellness centra „Kovilje“ u sklopu bolnice, bio sam svestan da mi je ukazana prilika da učestvujem u rađanju medicinskog wellness turizma naše zemlje. Nikada neću zaboraviti rečenicu koju... Opširnije »

Selfness koncept „Gnothi Seauton“ - za hedoniste sa stilom

Na našoj poznatoj planinskoj lepotici, Kopaoniku, blista svojom unikatnom lepotom hotel „Kraljevi čardaci Spa“. On je za svega četiri sezone postao jedan od prepoznatljivih wellness i spa hotela Srbije. Ukazani su mi čast i poverenje domaćina Vesne i Milana Kostadinovića, da upravo u njemu inkorporiram prvi selfness koncept na našim prostorima –... Opširnije »

Putovanje do središta sebe

Rođen sam pored mora, u rano prolećno jutro. Razlog što se često vezujem za lepotu velikog plavetnila, verovatno je i prvi udisaj vazduha sa puno čestica soli i mirisom borovine i lavande. I to što čoveka doživljavam kao more, verujem, iz istog je razloga. Često pitanje koje sebi postavljamo je: „Odakle krenuti na čarobno putovanje do središta sebe?“ Pa... Opširnije »