Wellness festival 2016

Wellness festival 2016

 U znaku dobrih vibracija!

Plato ispred UŠĆE Shopping Centra bio je u subotu, 21. maja 2016. godine, epicentar pozitivne energije srpske prestonice! I to zahvaljujući II Wellness & Spa Festu, čiji je fokus bio na afirmaciji zdravih životnih stilova i inspiraciji na promene koje doprinose telesnom i duhovnom zdravlju, kao i sreći ljudi svih životnih doba, uz lajtmotiv “Sreća je zdravlje!”.

Udarac o gong označio je početak ovog zanimljivog, dobro osmišljenog, proaktivnog festivala, sa međunarodnim učešćem, u organizaciji Redakcije časopisa Turistički Svet i Wellness akademije Peđa Filipović, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda i podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstva zdravlja, koji je prvi put održan u Beogradu.

U ime organizatora, prisutne su pozdravili Ljiljana Rebronja – urednica časopisa Turistički Svet i Peđa Filipović – prvi wellness ambasador Srbije, koji su istakli važnost očuvanja zdravlja i prevencije, uz jasnu poruku da wellness nije samo privilegija bogatih. Prvi srpski wellness ambasador i najpoznatiji učitelj masaže Peđa Filipović, izveo je sa posetiocima festivala performans “Pozdrav životnoj energiji”, nakon čega su usledili nastupi Lidije Mitrojević ("Urbanize"), Art yoga Similiris i Baletske škole Ane Pflug, čime je II Wellness & Spa Fest zvanično otvoren.

Posetioci II Wellness & Spa Festa imali su jedinstvenu priliku da, u periodu od 11 do 21h, potpuno besplatno na travi, suncu i svežem vazduhu vežbaju jogu, pilates, tai-či, zumbu… sa svojim sertifikovanim učiteljima, da se zahvaljujući Atletskom klubu „Crvena zvezda“ oprobaju u sportskim disciplinama atletici i streljaštvu, da uživaju u besplatnim masažama ne samo naših, već i mađarskih fizioterapeuta, kao i mladih polaznika Škole masaže „Profesional“ i učenika Medicinske škole Zemun, da učestvuju u brojnim radionicama, poput radionica transcedentalne meditacije, kao i celodnevnom živom programu u znaku promocije wellness & spa industrije i zdravstvenog turizma.

Ekskluzivni gost festivala bila je ambasadorka svetskog pokreta Global Wellness Day za Hrvatsku Mladenka Nastovski Mesarić. Na centralnoj pozornici, pod maestralnim vođstvom Miše Ćirića, direktora Diaspora Group i promotera svega lepog iz Srbije u svetu, smenjivale su se prezentacije najpoznatijih hotelskih i banjskih wellness & spa centara i kozmetičkih kuća, raznovrsni performansi, razne radionice - poput Selfness radionice u programima šumske medicine u izvođenju dr Gorane Isailović, motivacioni i "talk show" programi koje su osmislili i vodili poznati beogradski novinari: Branka Gajić - BG online, Olivera Stefanović-Stanković – Studio B, Ivana Đorđević – TV Grand ... Zlatni partner festa – hotel "Izvor" iz Aranđelovca, zajedno sa evropskom prvakinjom masaže Magdalenom Reichart iz Švajcarske, predstavio je najnoviju tehniku masaže 24-karatnim zlatnim uljem, dok je wellness partner festivala - "Kraljevi Čardaci Spa", promovisao svoju najnoviju ponudu, kreiranu u saradnji sa Peđom Filipovićem, koji je ovom prilikom izveo i atraktivni wellness ritual zvučne masaže sa tibetanskim posudama "7 pulsacija".
 
Humana misija ovogodišnjeg Wellness & Spa Festa bila je: borba protiv dijabetesa! U ovoj akciji posetioci Wellness & Spa Festa imali su mogućnost da budu uključeni u sve programske segmente, aktivacije, igre, vežbe, kratka predavanja, razgovore sa stručnjacima raznih specijalnosti, lekara iz pet beogradskih domova zdravlja, kao i da zahvaljujući udruženju „Plavi krug“ provere šećer u krvi, degustiraju zdravu hranu…

Svakako treba pomenuti i besplatne tretmane i konsultacije sa "beauty" stručnjacima, učešće poznatih javnih ličnosti – promotera zdravog životnog stila, kao i dečije radionice koje su vodile dadilje agencije „Kolibri“, pozorištance lutaka, te igru i smeh kao sastavni deo koncepta zdravlja. I naposletku – džez koncert beogradskih saksofonista u završnici festivala, koji su svojom sjajnom muzikom već sada najavili 3. Belgrade SAXperience festival u oktobru, a sve to s porukom punom dobre energije: BUDI SREĆAN, porukom koja u sebi nosi i klicu budućeg III Wellness & Spa Festa 2017. godine.

Iz postfestum perspektive – II Wellness & Spa Fest je, sudeći po odijumu u javnosti, pre svega u medijima i na društvenim mrežama, bio veoma uspešan! U svakom slučaju, bio je to jedan atraktivan, zanimljiv događaj sa više od stotinu učesnika, inspirativnog, bogatog sadržaja iz više komplementarnih oblasti: obrazovanja, sporta, kulture, zabave - za sve generacije … u kojem su i učesnici i posetioci jednako uživali, nalazeći u svemu motivaciju da krenu u promenu životnog stila, inspirisani željom da budu i ostanu zdravi. Da „SREĆA je ZDRAVLJE“, složili su se svi jednoglasno, odašiljući u svet najvažniju poruku ovog festivala dobrih vibracija, koja je tog majskog dana u kojem se slavio život, i posle zalaska sunca nad „Ušćem“, još dugo odzvanjala u noć…