Film „Dunav u Srbiji“ osvojio srebrno priznanje u Los Anđelesu (VIDEO)

14. Jun 2016
Film „Dunav u Srbiji“ osvojio srebrno priznanje u Los Anđelesu (VIDEO)

Promotivni film Turističke organizacije Srbije „Dunav u Srbiji – 588 utisaka“ nagrađen je i prestižnim prekookeanskim priznanjem – na jubilarnom 50. izdanju „Američkog međunarodnog filmskog i video festivala“ (US International Film & Video Festival) u Los Anđelesu.

Posle velikih uspeha na međunarodnim festivalima u Berlinu, Varšavi i Velikom Trnovu, ovaj film je dobio još jednu nagradu. U konkurenciji je bilo više od 1000 filmova iz 29 zemalja. Film „Dunav u Srbiji“ u Los Anđelesu nagrađen je srebrnim priznanjem.

U Turističkoj organizaciji Srbije veruju da će nagrada još biti, jer predstoje i međunarodni festivali u Kanu, Karlovim Varima, Njujorku, Portu, Zagrebu i Velikom Gradištu.

Turistička organizacija Srbije uzela je Dunav i vodeno bogatstvo naše zemlje kao glavnu ovogodišnju temu u promociji turizma naše zemlje. Film o Dunavu prikazuje lepote Dunava na toku kroz Srbiju. Snimljeni su izuzetni detalji reke koja spaja 10 zemalja i više od 100 miliona ljudi,zatim raznolikost predela i istorijskih lokaliteta, kao i turističke adute jedne od najvećih i nesumnjivo najlepših reka u Evropi i to na njenom 588 kilometara dugom toku kroz Srbiju.

Putovanje Dunavom je kao poseta muzeju evropske istorije, ispunjena „izložbama“ prirodnih dragocenosti i retkosti, dubokim slojevima kulturnog nasleđa, šarolikim životnim stilovima, živopisnim kulturama, događajima i turističkim sadržajima atrakcijama.

Grozdana Pašin
UTNV.org

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
U Beču otvoren Muzej iluzija u kom ništa nije onako kako izgleda
25. Jul 2017
Beč je odnedavno bogatiji za još jedan muzej koji se nalazi u samom srcu grada. Muzej...
Turizam
Počela prodaja karata za letove Beograd-Peking: Povratna karta od 550 evra
25. Jul 2017
Kineska aviokompanija Hainan Airlines počela je da prodaje aviokarte za novu liniju između...
Turizam
Otvoren akva park u Bloku 45 (FOTO)
25. Jul 2017
Montažni vodeni park "AquaFun" u Bloku 45 na Novom Beogradu otvoren je u petak, 21....
Turizam
Porto Montenegro proglašen najboljom marinom na svetu
24. Jul 2017
Tivatski Porto Montengro najbolja je marina na svetu, odlučila je britanska Jaht harbor...