Film „Dunav u Srbiji“ osvojio srebrno priznanje u Los Anđelesu (VIDEO)

14. Jun 2016
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Promotivni film Turističke organizacije Srbije „Dunav u Srbiji – 588 utisaka“ nagrađen je i prestižnim prekookeanskim priznanjem – na jubilarnom 50. izdanju „Američkog međunarodnog filmskog i video festivala“ (US International Film & Video Festival) u Los Anđelesu.

Posle velikih uspeha na međunarodnim festivalima u Berlinu, Varšavi i Velikom Trnovu, ovaj film je dobio još jednu nagradu. U konkurenciji je bilo više od 1000 filmova iz 29 zemalja. Film „Dunav u Srbiji“ u Los Anđelesu nagrađen je srebrnim priznanjem.

U Turističkoj organizaciji Srbije veruju da će nagrada još biti, jer predstoje i međunarodni festivali u Kanu, Karlovim Varima, Njujorku, Portu, Zagrebu i Velikom Gradištu.

Turistička organizacija Srbije uzela je Dunav i vodeno bogatstvo naše zemlje kao glavnu ovogodišnju temu u promociji turizma naše zemlje. Film o Dunavu prikazuje lepote Dunava na toku kroz Srbiju. Snimljeni su izuzetni detalji reke koja spaja 10 zemalja i više od 100 miliona ljudi,zatim raznolikost predela i istorijskih lokaliteta, kao i turističke adute jedne od najvećih i nesumnjivo najlepših reka u Evropi i to na njenom 588 kilometara dugom toku kroz Srbiju.

Putovanje Dunavom je kao poseta muzeju evropske istorije, ispunjena „izložbama“ prirodnih dragocenosti i retkosti, dubokim slojevima kulturnog nasleđa, šarolikim životnim stilovima, živopisnim kulturama, događajima i turističkim sadržajima atrakcijama.

Grozdana Pašin
UTNV.org

Poslednji komentari

Svetlana Damnjanović
Sreda , 18.07.2018. 11:11h
Preporuka:
1
+
0
-
Figurine,skeleti i tragovi naselja sa ovih lokacija(u Vični i Lepenskom Viru)su najstarija arheološka nalazišta. Zato je ovde kolevka civilizacije. To je poenta ove priče. ☆☆☆☆☆

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...