Film „Dunav u Srbiji“ osvojio srebrno priznanje u Los Anđelesu (VIDEO)

14. Jun 2016
Film „Dunav u Srbiji“ osvojio srebrno priznanje u Los Anđelesu (VIDEO)

Promotivni film Turističke organizacije Srbije „Dunav u Srbiji – 588 utisaka“ nagrađen je i prestižnim prekookeanskim priznanjem – na jubilarnom 50. izdanju „Američkog međunarodnog filmskog i video festivala“ (US International Film & Video Festival) u Los Anđelesu.

Posle velikih uspeha na međunarodnim festivalima u Berlinu, Varšavi i Velikom Trnovu, ovaj film je dobio još jednu nagradu. U konkurenciji je bilo više od 1000 filmova iz 29 zemalja. Film „Dunav u Srbiji“ u Los Anđelesu nagrađen je srebrnim priznanjem.

U Turističkoj organizaciji Srbije veruju da će nagrada još biti, jer predstoje i međunarodni festivali u Kanu, Karlovim Varima, Njujorku, Portu, Zagrebu i Velikom Gradištu.

Turistička organizacija Srbije uzela je Dunav i vodeno bogatstvo naše zemlje kao glavnu ovogodišnju temu u promociji turizma naše zemlje. Film o Dunavu prikazuje lepote Dunava na toku kroz Srbiju. Snimljeni su izuzetni detalji reke koja spaja 10 zemalja i više od 100 miliona ljudi,zatim raznolikost predela i istorijskih lokaliteta, kao i turističke adute jedne od najvećih i nesumnjivo najlepših reka u Evropi i to na njenom 588 kilometara dugom toku kroz Srbiju.

Putovanje Dunavom je kao poseta muzeju evropske istorije, ispunjena „izložbama“ prirodnih dragocenosti i retkosti, dubokim slojevima kulturnog nasleđa, šarolikim životnim stilovima, živopisnim kulturama, događajima i turističkim sadržajima atrakcijama.

Grozdana Pašin
UTNV.org

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Počinje turistička sezona u dvorskom kompleksu na Dedinju
29. Mart 2017
Dvorski kompleks na Dedinju biće otvoren za posete u periodu od 1. aprila do 31. oktobra....
Turizam
Britanski Gardijan preporučuje Srbiju - neotkriveni dragulj Balkana
29. Mart 2017
Londonski Gardijan ( Guardian ) naveo je Srbiju kao jednu od 10 zemalja koje...
Turizam
Posle turističkih tabli, Beograd dobija i interaktivne panele
29. Mart 2017
Beograd se sprema za prolećnu i letnju turističku sezonu. Počelo je postavljanje novih...
Turizam
Prestižne evropske nagrade dodeljene
29. Mart 2017
Na svečanoj ceremoniji u Londonu, održanoj 28. marta, Specijalna bolnica "Merkur"...