Osnivač i konsultant za razvoj poslovanja Libra Consulting

Jelena Đaković

Osnivač i konsultant za razvoj poslovanja Libra Consulting

Diplomirani kostimograf,  vlasnik i tvorac brenda Libra, dugogodišnji zaljubljenik u moć marketinga i jedno od prepoznatljivijih imena u hotelijerstvu u Srbiji, od 2016. radi kao nezavisni konsultant za razvoj poslovanja luksuznih brendova. Njeno iskustvo obuhvata rad u različitim industrijama, od visokog obrazovanja do bankarstva, a u hotelijerstvu - rad u najprestižnijim hotelima u Beogradu, kao i saradnju sa nekim od najluksuznijih svetskih hotelskih lanaca i grupacija. Trenutno uživa u radu na kreativnim projektima i raduje se novim izazovima.

Pet preporuka za hotelijere

Izdvojili smo nekoliko ideja o kojima bi hotelijeri trebalo da razmisle u 2018. godini, kako bi unapredili svoje poslovanje, ostvarili zadovoljstvo gostiju, i naravno – profit. Izdvojite se u meta pretragama Svima nam je jasno da je meta pretraga postala početak svakog putovanja kod sve većeg segmenta gostiju. To da li će taj gost prvo konsultovati Trivago ili... Opširnije »

Zašto je za Srbiju bitan MICE turizam?

Nove investicije u Srbiju u poslednjih sedam godina dovele su do otvaranja novih aerodromskih terminala, konferencijskih sadržaja, hotela i puteva, što je rezultiralo značajnim poboljšanjem ponude za MICE turizam. Međutim, još uvek postoji mnogo prostora za rast i unapređenje ponude. Poslovni, odnosno, MICE turizam, jedna je od najbrže rastućih grana turizma... Opširnije »

Beogradski butik hoteli

Butik hotel je po definiciji mali, luksuzni hotel, na sjajnoj lokaciji, koji obično nudi neko jedinstveno iskustvo i personalizovanu uslugu, koja podrazumeva poseban odnos prema svakom gostu. Ovi hoteli obično imaju između 10 i 100 soba, mada broj soba nije presudan. U poslednjoj deceniji, u Beogradu je otvoreno i nekoliko izuzetno zanimljivih butik hotela, od kojih neki već spadaju u... Opširnije »

Angažovati specijalizovanu agenciju ili ne?

Večita dilema svih hotelijera tokom otvaranja hotela, i kasnije tokom rada, jeste da li određene aspekte poslovanja treba držati „in-house“ ili angažovati eksterne kompanije da obavljaju određene poslove. Obe opcije imaju svoje prednosti i mane. Odluka svakako treba da bude bazirana na vrsti hotela i vrsti posla koja je potrebna i, naravno, na isplativosti. Postoje... Opširnije »

Nova definicija luksuza

Luksuz u najširem smislu označava sve materijalne stvari, odnosno robu i usluge čija primarna svrha nije zadovoljavanje egzistencijalnih potreba pojedinca ili redovno funkcionisanje društva. Svrha luksuza je pružiti udobnost i estetsko zadovoljstvo korisnicima takvih roba i usluga, ali i drugima pokazati nečije bogatstvo ili superiorni društveni položaj. Luksuz,... Opširnije »

Korenite promene tradicionalnih paradigmi

Bliži se kraj 2016. godine, globalno izuzetno uspešne za turizam i ugostiteljstvo, i veliki deo industrije planira stabilan rast za 2017. godinu. Očekuje se da će globalni prihodi hotelske industrije u 2016. godini dostići 550 milijardi dolara, dok je pre samo pet godina bio 457 milijardi dolara, što predstavlja porast od skoro 100 milijardi dolara. Predviđa se da će u... Opširnije »