Roštiljijada od 28. avgusta do 3. septembra u Leskovcu

22. Avgust 2017
Roštiljijada od 28. avgusta do 3. septembra u Leskovcu

Tradicionalna leskovačka manifestacija „Roštiljijada“ održaće se od 28. avgusta do 3. septembra u organizaciji grada i Turističke organizacije Leskovca. Manifestacija je koncipirana tako da zadovolji sve, čak i ukuse onih najprobirljivijih, a ove godine organizatori očekuju više od 600.000 ljubitelja dobre hrane i kvalitetnog provoda.
 
Obzirom na broj posetilaca, izlagača i prateće sadržaje „Roštiljijada“ je jedna od najznačajnijih manifestacija u Srbiji, a Leskovac se na turističkoj mapi Srbije prepoznaje po specijalitetima sa roštilja.

Tradicija specifične pripreme hrane na roštilju je duga više od dva veka, a putopisci još u XVIII veku pominju izvanredne gurmanluke-ćevapčiće u Leskovcu. Poznato je, da je leskovački roštilj jedinstven, specifičan i prepoznatljiv, a njegova tajna se prenosi sa generacije na generaciju i ljubomorno čuva.

Manifestacija ovog karaktera je druga po veličini i važnosti (odmah nakon Guče), a  sigurno prva po dužini trajanja (sedam dana). koja se održava već dvadeset osam godina bez ijedne godine pauze.

Organizator „Roštiljijade“ Turistička organizacija grada Leskovca iz godine u godinu, koncepciju manifestacije prilagođava evropskim standardima, prateći savremene trendove sa željom da se ne odstupi od osnovne ideje - afirmacije kulinarskih specijaliteta sa popularne „leskovačke skare“ i leskovačkog roštilj mesa kao brendiranog proizvoda.

Pored muzičkih koncerata, posetioci su u prilici da prisustvuju i brojnim nadmetanjima vrhunskih majstora roštilja, koja su na neki način obeležje manifestacije. Tradicionalno se organizuju i takmičenja ugostiteljskih radnika majstora roštilja, takmičenje učenika ugostiteljskih škola, a centralni događaj na manifestaciji je takmičenje u pripremi velike pljeskavice (prošlogodišnji rekord je 63 kg).

Dokumenti za preuzimanje

Program manifestacije
Preuzmi PDF

Poslednji komentari

Ivana
Sreda , 23.08.2017. 09:51h
Preporuka:
0
+
1
-
https://www.youtube.com/embed/t0FRfwF9G5A

Povezane vesti

Sajmovi
Pola veka
21. Septembar 2017
Ove godine na Novosadskom sajmu održaće se jubilarni 50. Međunarodni sajmovi lova, ribolova,...
Sajmovi
50. Sajam turizma u Novom Sadu u znaku rimskih imperatora
05. Septembar 2017
Novosadski sajam ove godine obeležava pola veka Sajma turizma i Sajmova LORIST. U drugu...
Sajmovi
Sajam turizma u Beogradu obišlo skoro 75.000 posetilaca
28. Februar 2017
Najveću turističko–privrednu manifestaciju u ovom delu Evrope, 39. Međunarodni...
Sajmovi
Kina i Rusija po prvi put na Sajmu turizma u Beogradu!
14. Februar 2017
U periodu od 23. do 26. februara , na Beogradskom sajmu održava se 39. Međunarodni sajam...