Izložba kostima iz zlatne ere italijanskog filma u Beogradu

19. Oktobar 2016
Foto: serbianmonitor.com
Foto: serbianmonitor.com

Izložba visoke italijanske mode pod nazivom “Strasti i snovi italijanske mode: Kreativnost, stil, i istraživanje” svečano je otvorena u Konaku Knjeginje Ljubice u organizaciji Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.

- Na ovoj izložbi objašnjavamo vezu koju italijanska moda ima već dugo godina sa Holivudom. Predstavljeno je nekoliko komada koje su dizajnirali italijanski kreatori i krojači, a koje su obožavale poznate holivudske glumice - otkriva modna novinarka i kustoskinja izložbe Alesija Tota.

Posetioci imaju priliku da vide kreaciju sestara Fontana - haljinu koju je nosila Ava Gardner, a zatim i Anita Ekberg u filmu “Sladak život” (La dolce vita) Federika Felinija. Izložena je i haljina modne kuće "Armani", koju je nosila Sofija Loren povodom proslave 70-te godišnjice filmskog studija “Ćinećita” u Rimu.

Kreacije koje će posetioci imati priliku da vide karakterišu italijansku kulturu i prikazuju lepotu italijanskih gradova, poput kreacije Gaja Matiolija, koja prestavlja Veneciju iz 18. veka.

Pored veoma poznatih imena, kao što su Valentino, Vesaće, Đanfranko Fere, predstavljene su i kreacije mladih umetnika, poput Luane Polimeni, čiji je gornji deo haljine sačinjen od materijala koji je prekriven čistim zlatom u obliku listića.

Ova izložba promoviše “Nedelju italijanskog jezika u svetu”, koja se organizuje svake godine u oktobru, u cilju promovisanja italijanskog jezika, kuture, umetnosti i nauke. Izložba će biti otvorena do 6. novembra u Konaku Knjeginje Ljubice.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Dolce&Gabbana kreirali tijaru za Operski bal u Beču
22. Novembar 2017
Svake godine kompanija Swarovski angažuje nekog međunarodno priznatog dizajnera za izradu...
Razno
Zemlje u kojima je najlakše naći posao
02. Novembar 2017
Prema izveštaju OECD, s obzirom na broj aktivne radne snage, stanovništva i radnih...
Razno
Brojne poznate ličnosti podržale akciju HISBAS
02. Novembar 2017
Udruženje HISBAS (Hidrocefalus i spina bifida Asocijacija Srbije) organizovalo je u beogradskom...
Razno
Jubilej Društva prijatelja Alžira - 15 godina rada
31. Oktobar 2017
Ambasador Alžira u Srbiji, Abdelhamid Šebšub organizovao je, u ambasadi svoje...