Izložba kostima iz zlatne ere italijanskog filma u Beogradu

19. Oktobar 2016
Foto: serbianmonitor.com
Foto: serbianmonitor.com

Izložba visoke italijanske mode pod nazivom “Strasti i snovi italijanske mode: Kreativnost, stil, i istraživanje” svečano je otvorena u Konaku Knjeginje Ljubice u organizaciji Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.

- Na ovoj izložbi objašnjavamo vezu koju italijanska moda ima već dugo godina sa Holivudom. Predstavljeno je nekoliko komada koje su dizajnirali italijanski kreatori i krojači, a koje su obožavale poznate holivudske glumice - otkriva modna novinarka i kustoskinja izložbe Alesija Tota.

Posetioci imaju priliku da vide kreaciju sestara Fontana - haljinu koju je nosila Ava Gardner, a zatim i Anita Ekberg u filmu “Sladak život” (La dolce vita) Federika Felinija. Izložena je i haljina modne kuće "Armani", koju je nosila Sofija Loren povodom proslave 70-te godišnjice filmskog studija “Ćinećita” u Rimu.

Kreacije koje će posetioci imati priliku da vide karakterišu italijansku kulturu i prikazuju lepotu italijanskih gradova, poput kreacije Gaja Matiolija, koja prestavlja Veneciju iz 18. veka.

Pored veoma poznatih imena, kao što su Valentino, Vesaće, Đanfranko Fere, predstavljene su i kreacije mladih umetnika, poput Luane Polimeni, čiji je gornji deo haljine sačinjen od materijala koji je prekriven čistim zlatom u obliku listića.

Ova izložba promoviše “Nedelju italijanskog jezika u svetu”, koja se organizuje svake godine u oktobru, u cilju promovisanja italijanskog jezika, kuture, umetnosti i nauke. Izložba će biti otvorena do 6. novembra u Konaku Knjeginje Ljubice.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Gradonačelnik Rabata u poseti Beogradu
21. Septembar 2017
Povodom 60 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Republike Srbije i Kraljevine...
Razno
BeeShaper za tri godine postao najveća
04. Septembar 2017
Najveća regionalna baza korisnika za internet promociju brendova, BeeShaper startap, proslavlja...
Razno
Biciklijada u Ljuboviji drugog vikenda septembra
01. Septembar 2017
Devetu godinu za redom, drugog vikenda septembra u Ljuboviji organizuje se...
Razno
Međunarodni
31. Avgust 2017
Gastro–turističko–humanitarna manifestacija "Bean festival" biće održan...