Donatorska večera u restoranu "Amphora" u organizaciji Udruženja HISBAS

21. Oktobar 2016
Foto: vencanjabeograd.rs
Foto: vencanjabeograd.rs

Na Svetski dan spina bifide i hidrocefalusa, 25. oktobra, s početkom u 20h, održaće se donatorsko veče na splav-restoranu Amfora, kako bi se pomogao rad udruženja HISBAS i život dece sa spina bifidom učinio bogatijim i sadržajnijim. Obeležavanje svetskog dana spina bifide ove godine održava se pod sloganom „U mom kraju ja sam neko u mom kraju ja sam zmaj“, s ciljem da se deca i njihovi roditelji uvere da se vredi boriti i da su mnogi ciljevi dostižni.

Istog dana u prostorijama Klinike za rehabilitaciju „dr Miroslav Zotović“ za decu koja boluju od spina bifide i hidrocefalusa biće organizovan prigodan program u kojem će učestvovati animatori, glumci, i pevači. Porogram počinje u 12 h. Organizatori vas pozivaju da ispratite ove aktivnosti i doprinesete da se o deci koja pate od ovih bolesti više sazna kako bi im se pomoglo da se uključe u sve tokove života.

Domaćin donatorske večeri je Milan Kalinić, a veliki prijatelj dece Željko Vasić i Belcanto bend će pokazati kroz muziku, kako se raduje i kako se radost deli sa onima kojima je najviše potrebna. Nekoliko mladih  umetnika organizovalo je  prodajnu izložbu  kojom će pomoći rad naše organizacije.

Spina bifida je urođeni defekt kičmenog stuba koji nastaje kao posledica njegovog nepotpunog razvoja u toku trudnoće. Oko 400.000 dece rodi se godišnje sa ovim defektom u celom svetu, pa je neophodno i našoj javnosti pružiti informacije o značaju obogaćivanja brašna folanom, kao jedanom od najboljih vidova prevencije ovakvih stanja.

Podrška je svima potrebna. Svako dete, svaki čovek ima pravo na mesto u životu i društvu. Onima kojima su od rođenja postavljeni teži uslovi u životnim utakmicama, ta podrška i pomoć znače mnogo više.

Pridružite se, učinite ovu priču važnom za decu koja rastu sa spinom bifidom i hidrocefalusom, ali i za svu decu koja tek treba da se rode. Znanje o spini bifidi i hidrocefalusu je ulaganje u njihovu zdravu i srećnu budućnost.

Cena ulaznice je 2.000 dinara i u nju je uključena večera i zabavni program. Karte možete rezervisati putem mail-a hisbas.serbia@gmail.com ili telefonom na brojeve +381 64 13 55 659 (Smiljka Pavlović) +381641899023 (Ljiljana Katunac).

Ukoliko ste u mogućnosti da ponudite novčanu pomoć, sredstva možete uplatiti na tekući račun HISBAS-a 265-1000000068357389-78 Raiffeisen Banka.

HISBAS - Hidrocefalus i spina bifida Asocijacija Srbije je nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje građana čiji je cilj i zadatak da poboljša kvalitet života osoba sa spinom bifidom i hidrocefalusom, kao i da utiče na smanjenje broja novorođenčadi sa ovim stanjima, edukacijom i primarnom  prevencijom, kao i da pruži psihosocijalnu podršku ovim osobama  i njihovim porodicama.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Promocija knjige
12. Decembar 2017
Društvo prijatelja Alžira i Studentski kulturni centar, organizuju u sredu, 13. decembra...
Razno
Dolce&Gabbana kreirali tijaru za Operski bal u Beču
22. Novembar 2017
Svake godine kompanija Swarovski angažuje nekog međunarodno priznatog dizajnera za izradu...
Razno
Zemlje u kojima je najlakše naći posao
02. Novembar 2017
Prema izveštaju OECD, s obzirom na broj aktivne radne snage, stanovništva i radnih...
Razno
Brojne poznate ličnosti podržale akciju HISBAS
02. Novembar 2017
Udruženje HISBAS (Hidrocefalus i spina bifida Asocijacija Srbije) organizovalo je u beogradskom...