Konferencija "Inovacije u turizmu" od 10. do 12. maja na Zlatiboru

12. April 2017
Konferencija 'Inovacije u turizmu' od 10. do 12. maja na Zlatiboru

Zlatibor i Hotel Palisad će u periodu od 10. do 12. maja 2017. godine biti mesto održavanja konferencije „Inovacije u turizmu – IT Zlatibor 2017“. U duhu slogana „Otkrijte skriveno“, cilj konferencije je otkrivanje turističkog proizvoda Srbije i inovacija koje mogu doprineti povećanju prihoda od turizma.

Informacione tehnologije i turizam se već više od jedne decenije međusobno intezivno prožimaju i danas je gotovo nemoguće kreiratiti nešto novo u turizmu bez primene informacionih tehnologija. Kao rezultat toga nastaju vrlo kreativna turistička rešenja o kojima će na konferenciji govoriti značajna domaća i inostrana imena iz oblasti turizma.
 
Među njima je i čuveni profesor Andreas Vogl, svetski poznat konsultant u oblasti turizma, ali i čovek koji je za svoj rad i zalaganje osvajao priznanja kakva su „Hotelijer godine“ i „Najbolji hotel na svetu“. On će govoriti o iskustvima Austrije i tome kako je moguće primeniti ih u Srbiji.

O osnovnim funkcijama menadžmenta u 21. veku, sada i u budućnosti, govoriće profesori sa FON-a, Aleksandar Marković i Sanja Marinković, dok će o sličnostima i razlikama između efikasnosti i efektivnosti govoriti jedan od najpoznatijih predavača sa Adižes instituta, dr Zvezdan Horvat. MSc Nenad Vukašinović, član IT tima i neko ko se više od deset godina bavi razvojem turizma, pričaće o načinu kreiranja turističkog proizvoda i povećanju prihoda od turizma.

Učesnike konferencije očekuje i nekoliko vrlo zanimljivih, primenjivih i uspešnih primera iz svakodnevnog poslovanja koji su kombinujući kreativnost i znanje postigli zapažene rezultate.

Na IT konferenciji se očekuje više od 200 učesnika iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Četvrta MEKST konferencija od 24. do 26. novembra u Novom Sadu
02. Avgust 2017
U Novom Sadu će se u periodu od 24. do 26. novembra 2017. godine održati četvrta MEKST...
Kongresi
Dan dijaspore na Univerzitetu Singidunum
05. Jul 2017
Teslina naučna fondacija iz SAD-a, uz podršku fondacije Studenica - SAD, Srpske...
Kongresi
Međunarodni dan Dunava obeležava se konferencijom o održivom razvoju turizma
28. Jun 2017
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u saradnji sa Svetskom turističkom...
Kongresi
Prvi HOW Festival o hotelskim operacijama 28. i 29. septembra u Zadru
15. Jun 2017
Hotel Operations Weekend (HOW) - prvi festival u Evropi na temu hotelskih operacija, održaće...