Veliko interesovanje turističke privrede za učešće na sajmu u Istanbulu

06. Februar 2023
Image by Samuele Schirò from Pixabay
Image by Samuele Schirò from Pixabay

Od 8. do 11. februara se održava jedan od najvažnijih sajmova turizma, Međunarodni sajam turizma EMITT, gde će pod okriljem Turističke organizacije Beograda nastupiti do sada rekordan broj učesnika iz Srbije kako bi turskim agencijama i posetiocima sajma predstavili sve mogućnosti za putovanja u našu zemlju.

Na zajedničkom štandu centralne hale sajma EMITT, svoju ponudu predstaviće turističke organizacije Srbije, Vojvodine, Niša, Novog Sada, Novog Pazara, nacionalni avioprevoznik Er Srbija, zatim Privredne komore Srbije i Vojvodine, agencije Balkan Holidays, Serbia Incoming, Glob Metropoliten Tours, Omni Tours, PSC Tours, hoteli Hilton, Radisson Old Mill, Constantine, Belgrade Art Hotel, Belgrade City Hotels, Slavija hoteli, zatim hoteli Gorski i Viceroy na Kopaoniku, Hotel Borovi i Fruške terme.

„Ogromno interesovanje naše privrede je dokaz da veliki uspeh na turskom tržištu koji Beograd godinama ima, otvara poslovnu šansu za čitavu Srbiju, a za Turističku organizaciju Beograda je to podstrek da pojača svoje aktivnosti na tržištu čitave Turske.“, rekao je Miodrag Popović, direktor TOB.

Mogućnosti za turističke posete predstaviće i FK Crvena Zvezda i Partizan Travel, dok će Jahting klub „Kej“ promovisati krstarenja rekama. Prvi put na ovom sajmu, uz destinacije iz Srbije, svoju ponudu će predstaviti i Turistička organizacija Trebinje.

Pored svakodnevnih letova iz Istanbula za Beograd više puta dnevno, kao i letova iz Istanbula do Niša, naša nacionalna avio kompanija Er Srbija od 28. marta pojačava postojeće letove Anadolu Džet između Ankare i Beograda svojim direktnim letovima, a od 15. aprila uvodi i novu dugo čekanu direknu liniju između Izmira i Beograda dva puta nedeljno, kako je najavljeno u našoj avio kompaniji.

Uz veliki broj unaped zakazanih sastanaka turske i srpske turističke privrede na štandu TOB, očekuje se poseta visoke delegacije grada Izmira, kao i visokih zvaničnika i predstavnika najvažnijih institucija i kompanija u Turskoj.

Sa 77 hiljada turista i 253.956 ostvarenih noćenja u 2022. godini, turski turisti se nalaze na drugom mestu liste najbrojnijih gostiju u Beogradu, sa daljom tendencijom rasta, imajući u vidu pojačan broj direktnih letova i uvođenje nove direktne linije.

Turistička organizacija Beograda će na ovom sajmu predstaviti sve mogućnosti za putovanja u našu prestonicu, smeštajne kapacitete, novine u ovoj sezoni, turističke programe, najvažnije kulturne događaje, gastronomsku ponudu...

Komentara (0)

Povezane vesti

Sajmovi
Više od hiljadu izlagača iz celog sveta uživo na najvećem turističkom B2B sajmu u svetu
06. Mart 2023
Turistička organizacija Srbije (TOS) u periodu od 7. do 9. marta 2023. godine učestvuje na...
Sajmovi
22. Februar 2023
Turistička organizacija Srbije će se na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma u...
Sajmovi
Panel diskusija
21. Februar 2023
U okviru predstojećeg Sajma turizma u Beogradu, kompanija Visit Online d.o.o. uz podršku...
Sajmovi
Zapažen nastup Srbije na sajmu turizma u Sofiji
17. Februar 2023
Turistička organizacija Srbije (TOS) u periodu od 15. do 17. februara 2023. godine predstavlja...