Veliko interesovanje turističke privrede za učešće na sajmu u Istanbulu

06. February 2023
Image by Samuele Schirò from Pixabay
Image by Samuele Schirò from Pixabay

Od 8. do 11. februara se održava jedan od najvažnijih sajmova turizma, Međunarodni sajam turizma EMITT, gde će pod okriljem Turističke organizacije Beograda nastupiti do sada rekordan broj učesnika iz Srbije kako bi turskim agencijama i posetiocima sajma predstavili sve mogućnosti za putovanja u našu zemlju.

Na zajedničkom štandu centralne hale sajma EMITT, svoju ponudu predstaviće turističke organizacije Srbije, Vojvodine, Niša, Novog Sada, Novog Pazara, nacionalni avioprevoznik Er Srbija, zatim Privredne komore Srbije i Vojvodine, agencije Balkan Holidays, Serbia Incoming, Glob Metropoliten Tours, Omni Tours, PSC Tours, hoteli Hilton, Radisson Old Mill, Constantine, Belgrade Art Hotel, Belgrade City Hotels, Slavija hoteli, zatim hoteli Gorski i Viceroy na Kopaoniku, Hotel Borovi i Fruške terme.

„Ogromno interesovanje naše privrede je dokaz da veliki uspeh na turskom tržištu koji Beograd godinama ima, otvara poslovnu šansu za čitavu Srbiju, a za Turističku organizaciju Beograda je to podstrek da pojača svoje aktivnosti na tržištu čitave Turske.“, rekao je Miodrag Popović, direktor TOB.

Mogućnosti za turističke posete predstaviće i FK Crvena Zvezda i Partizan Travel, dok će Jahting klub „Kej“ promovisati krstarenja rekama. Prvi put na ovom sajmu, uz destinacije iz Srbije, svoju ponudu će predstaviti i Turistička organizacija Trebinje.

Pored svakodnevnih letova iz Istanbula za Beograd više puta dnevno, kao i letova iz Istanbula do Niša, naša nacionalna avio kompanija Er Srbija od 28. marta pojačava postojeće letove Anadolu Džet između Ankare i Beograda svojim direktnim letovima, a od 15. aprila uvodi i novu dugo čekanu direknu liniju između Izmira i Beograda dva puta nedeljno, kako je najavljeno u našoj avio kompaniji.

Uz veliki broj unaped zakazanih sastanaka turske i srpske turističke privrede na štandu TOB, očekuje se poseta visoke delegacije grada Izmira, kao i visokih zvaničnika i predstavnika najvažnijih institucija i kompanija u Turskoj.

Sa 77 hiljada turista i 253.956 ostvarenih noćenja u 2022. godini, turski turisti se nalaze na drugom mestu liste najbrojnijih gostiju u Beogradu, sa daljom tendencijom rasta, imajući u vidu pojačan broj direktnih letova i uvođenje nove direktne linije.

Turistička organizacija Beograda će na ovom sajmu predstaviti sve mogućnosti za putovanja u našu prestonicu, smeštajne kapacitete, novine u ovoj sezoni, turističke programe, najvažnije kulturne događaje, gastronomsku ponudu...

Comments (0)

Connected news

Fairs
Najavljen kulinarski spektakl u okviru Sajma Wine Vision by Open Balkan u Beogradu
20. September 2023
U okviru ovogodišnjeg vinskog sajma Wine Vision by Open Balkan, od 16. do 19. novembra,...
Fairs
Nikola Lovrić novi direktor Novosadskog sajma
15. September 2023
Na jučerašnjoj sednici Nadzornog odbora Novosadskog sajma, doneta je odluka da će...
Fairs
Otkazan Međunarodni sajam lova i ribolova na Novosadskom sajmu
29. August 2023
Međunarodni sajam lova i ribolova, koji je trebalo da se priredi od 27. septembra do 1. oktobra...
Fairs
Jubilarni 15. Sajam Dunava od 28. do 30. jula u Golupcu
20. July 2023
Poslednjeg vikenda u julu, od 28. do 30. jula u Golupcu će se održati jubilarni 15. Sajam...