Terms of use

Uslovi korišćenja primenjuju se na sve sadržaje i usluge portala www.turistickisvet.com. U slučaju korišćenja bilo kog dela portala, smatraćemo da su korisnici upoznati sa ovim uslovima.
"Turistički Svet" ima autorska prava na sve sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, kao i baze podataka).

Sva zainteresovana pravna i fizička lica mogu bez saglasnosti Turističkog Sveta da koriste tekstualni materijal i fotografije, poštujući sva sledeća pravila:

Dozvoljeno je objavljivanje, kopiranje i deljenje vesti, intervjua i ostalih informacija bez izmene i uz obavezno navođenje izvora Turistički Svet, koji mora biti linkovan sa izvornim tekstom na našem portalu!

Korišćenje materijala sa portala uz nepoštovanje pomenutog pravila, smatraće se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskoj odgovornosti.

Linkovi ka drugim web portalima, koji nisu vlasništvo portala www.turistickisvet.com, ne smatraju se delom sajta i Turistički Svet  ne snosi odgovornost za njih.

Turistički Svet poštuje privatnost svojih korisnika i posetilaca portala i u potpunosti je posvećen zaštiti ličnih podataka i njihovog pravilnog korišćenja u skladu sa zakonima o zaštiti podataka. Podatke ostavljene prilikom slanja komentara i prijave na newsletter, Turistički Svet neće davati na uvid trećem licu, niti koristiti u druge svrhe. Prikupljamo podatke i preko Google Analytics servera kada je u pitanju poseta našoj internet prezentaciji (internet portal), takođe i na serverima društvenih mreža (Facebook, Instagram i druge). Sve zakone Republike Srbije, posebno one koji se odnose na bezbednost podataka, odnosno zahteve GDPR i EU-U.S. PRIVACY SHIELD, poštujemo u celosti.

Korisnicima ovog portala strogo je zabranjeno:
 

  • Objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji krše postojeće srpske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički ili šovinistički, kao i sadržaja koji je štetan na bilo koji drugi način;
  • Objavljivanje, slanje i razmena informacija za koje posetilac zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo da nanese štetu drugim korisnicima;
  • Lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica;
  • Objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom;
  • Objavljivanje, slanje i razmena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane;
  • Svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrže viruse ili slične programe napravljene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg kompjuterskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacione opreme
  • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posetilaca portala i korisnika


Turistički Svet ne odgovara za komentare posetilaca koji su odraz njihovog mišljenja.