Sajam knjiga u Novom Sadu: Besplatan ulaz i popusti do 70 odsto

14. Mart 2024
Image by Sofia Iivarinen from Pixabay
Image by Sofia Iivarinen from Pixabay

Premijerna izdanja, atraktivne programe i brojne promocije priprema oko 60 izlagača koji će od 18. do 25. marta nastupiti na Novosadskom sajmu knjiga u Hali 1 Novosadskog sajma.

Uz besplatan ulaz za posetioce, izlagači najavljuju standardna, ali i specijalna sajamska sniženja i akcije. Popustom od čak 70 odsto publiku će dočekati zrenjaninska Agora, koja će promovisati nove naslove i domaće pisce.

Pčelica će izabrane naslove ponudi sa popustom 60%, dok će novi naslovi će biti sniženi 15 - 30%. Ta izdavačka kuća je ekskluzivni zastupnik romana Milovana Vitezovića, koje će promovisati na Sajmu.

Službeni glasnik svoja izdanja donosi po ceni nižoj od 25 do 50%, a Banatski kulturni centar će pojedine naslove prodavati 40 odsto jeftinije. Posetioci sniženja od 30 do 35%, mogu da očekuju na štandovima Prometeja, The English Book-a, Preporoda, Partenona i Akademske knjige.

Čitalačka publika neće ostati uskraćena ni za ponudu stripova. Izdavačka kuća Golconda će sa atraktivnim popustima predstaviti luksuzna kolekcionarska izdanja ali i kiosk izdanja. Poseban akcenat biće na serijalima namenjenim najširoj publici, kao i na ona namenjena deci.

Prometej će uz popuste imati i posebnu ponudu starijih naslovima po ceni od 100 do 500 dinara. Veliki deo Prometejevog sajamskog štanda i ove godine zauzeće knjige Dejana Medakovića (1922–2008), čiju stogodišnjica rođenja je taj izdavač obeležio objavljivanjem sabranih dela. Među Prometejevim izdanjima veoma zapaženi bili su i romani novosadskih autora mlađe generacije Aleksandra Tanurdžića i Nataše Smirnov, koje očekujemo kao goste. U utorak, 19. marta u kasnim popodnevnim časovima na Prometejevom štandu će se govoriti o kulturnoj razmeni Slovačke i Srbije, a u programu će učestvovati prevodioci sa slovačkog jezika, Zdenka Valent Belić i Martinom Prebuđilom, kao i književnik Aleksandar Tanurdžić.

Službeni glasnik na Novosadski sajam knjiga donosi nove naslove među kojima će biti i „Mojih 500 glumaca“ Zdravka Šotre, „Srpskiričarska rečorčica“ (Rečnih detinjih izraza) Vesne Rangelov Smiljanić, „Automobil je sloboda“ (Istorija razvoja automobilizma u Srbiji 1903-2023) Marka Miljkovića i drugi.

BIGZ uz svaki objavljeni udžbenik za osnovnu školu donosi i celokupan prateći pomoćni, didaktički materijal. Na štandu će se naći i široka ponuda testova i vežbi za osnovnu školu, kao i pripremnih testova za upis u srednju školu. Osim toga, BIGZ školstvo je i distributer Školske knjige Zagreb, tako da će posetioci Sajma moći da nađu i neka od najnovijih izdanja tog izdavača.

Klasike engleske književnosti, beletristiku, dečje knjige, rečnike, gramatike i društvene igre za učenje engleskog jezike uz knjige opšteg interesovanja ponudiće The English Book. Posebnu ponudu činiće naslovi po ceni od 200 do 500 dinara.

Laguna odobrava 15 odsto popusta, ali uz kombinovanje i čitalačke članske karte možete da stignete do popusta od 35 odsto.

Novosadski sajam knjiga biće održan od 18. do 25. marta u Hali 1 Novosadskog sajma. Radno vreme za posetioce biće od 10 do 20 časova, a ulaz besplatan.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Sajmovi
Ove godine Sajam turizma i Sajam HORECA-OPREMA obišlo 42.453 posetilaca
26. Februar 2024
Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu, 45. Međunarodni sajam turizma i...
Sajmovi
Grčka država-partner na 45. Međunarodnom sajmu turizma
30. Januar 2024
Država-partner na predstojećem 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava u Beogradu od...
Sajmovi
45. Sajam turizma od 22. do 25. februara 2024.
15. Januar 2024
Najveći i najposećeniji sajam turizma u regionu – 45. Međunarodni sajam turizma u...
Sajmovi
Utisci sa 54. sajma turizma u Novom Sadu
05. Decembar 2023
Međunarodni sajam turizma, koji je na Novosadskom sajmu održan od 30. novembra do 2. decembra,...