Novi termin Sajma turizma u Novom Sadu

19. Jul 2023
Foto: Promo / Novosadski sajam
Foto: Promo / Novosadski sajam

Međunarodni sajam turizma na Novosadskom sajmu biće priređen u novom terminu, od 30. novembra do 2. decembra, sa svim dobro poznatim segmentima. Generalni sponzor priredbe je Globos osiguranje, a Sponzor jubileja Novosadskog sajma je Telekom Srbija.

Imajući u vidu da je od 16. do 19. novembra planirana i manifestacija „Vinska vizija Otvorenog Balkana“, Ministarstvo turizma i omladine i Pokrajinski sekrektarijat za privredu i turizam, procenili su da je od strateškog značaja za našu zemlju, ali i Region Balkana, da se ta dva događaja ne priređuju istovremeno i inicirali pomeranje datuma održavanja Sajma turizma u Novom Sadu, navodi se u saopštenju.

Svesni da oba događaja zavređuju pažnju stručne i najšire zajednice, ali i sa željom da se da prilika za predstavljanje učesnicima i šansa publici da poseti oba događaja, Novosadski sajam je prihvatio predloge resornog Ministarstva i Pokrajinskog sekretarijata da se 54. međunarodni sajam turizma u Novom Sadu, ove godine održi u novom terminu.

Na Sajmu će se predstaviti turističke organizacije i agencije, biće organizovani Hosted Buyer Program, B2B susreti, stručni skupovi posvećeni zapošljavanju i razvoju karijere u turizmu, Gastro takmičenja..., uz neizostavne sajamske popuste.

Prošle godine predstavilo se više od 250 učesnika iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Iraka, Rumunije, Kipra, Mađarske, Severne Makedonije, Slovenije, Turske, Hrvatske, Bugarske, a Zemlja partner 53. međunarodnog sajma turizma bila je Crna Gora.

Komentara (0)

Povezane vesti

Sajmovi
Najavljen kulinarski spektakl u okviru Sajma Wine Vision by Open Balkan u Beogradu
20. Septembar 2023
U okviru ovogodišnjeg vinskog sajma Wine Vision by Open Balkan, od 16. do 19. novembra,...
Sajmovi
Nikola Lovrić novi direktor Novosadskog sajma
15. Septembar 2023
Na jučerašnjoj sednici Nadzornog odbora Novosadskog sajma, doneta je odluka da će...
Sajmovi
Otkazan Međunarodni sajam lova i ribolova na Novosadskom sajmu
29. Avgust 2023
Međunarodni sajam lova i ribolova, koji je trebalo da se priredi od 27. septembra do 1. oktobra...
Sajmovi
Jubilarni 15. Sajam Dunava od 28. do 30. jula u Golupcu
20. Jul 2023
Poslednjeg vikenda u julu, od 28. do 30. jula u Golupcu će se održati jubilarni 15. Sajam...