Novi termin Sajma turizma u Novom Sadu

19. July 2023
Foto: Promo / Novosadski sajam
Foto: Promo / Novosadski sajam

Međunarodni sajam turizma na Novosadskom sajmu biće priređen u novom terminu, od 30. novembra do 2. decembra, sa svim dobro poznatim segmentima. Generalni sponzor priredbe je Globos osiguranje, a Sponzor jubileja Novosadskog sajma je Telekom Srbija.

Imajući u vidu da je od 16. do 19. novembra planirana i manifestacija „Vinska vizija Otvorenog Balkana“, Ministarstvo turizma i omladine i Pokrajinski sekrektarijat za privredu i turizam, procenili su da je od strateškog značaja za našu zemlju, ali i Region Balkana, da se ta dva događaja ne priređuju istovremeno i inicirali pomeranje datuma održavanja Sajma turizma u Novom Sadu, navodi se u saopštenju.

Svesni da oba događaja zavređuju pažnju stručne i najšire zajednice, ali i sa željom da se da prilika za predstavljanje učesnicima i šansa publici da poseti oba događaja, Novosadski sajam je prihvatio predloge resornog Ministarstva i Pokrajinskog sekretarijata da se 54. međunarodni sajam turizma u Novom Sadu, ove godine održi u novom terminu.

Na Sajmu će se predstaviti turističke organizacije i agencije, biće organizovani Hosted Buyer Program, B2B susreti, stručni skupovi posvećeni zapošljavanju i razvoju karijere u turizmu, Gastro takmičenja..., uz neizostavne sajamske popuste.

Prošle godine predstavilo se više od 250 učesnika iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Iraka, Rumunije, Kipra, Mađarske, Severne Makedonije, Slovenije, Turske, Hrvatske, Bugarske, a Zemlja partner 53. međunarodnog sajma turizma bila je Crna Gora.

Comments (0)

Connected news

Fairs
Mini sajam turizma „Sa Srbijom na ti“ 25. maja u Novom Sadu
24. May 2024
Mini sajam turizma „Sa Srbijom na ti“ je jednodnevna manifestacija koja za cilj ima...
Fairs
Sajam knjiga u Novom Sadu: Besplatan ulaz i popusti do 70 odsto
14. March 2024
Premijerna izdanja, atraktivne programe i brojne promocije priprema oko 60 izlagača koji će od...
Fairs
Ove godine Sajam turizma i Sajam HORECA-OPREMA obišlo 42.453 posetilaca
26. February 2024
Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu, 45. Međunarodni sajam turizma i...
Fairs
Grčka država-partner na 45. Međunarodnom sajmu turizma
30. January 2024
Država-partner na predstojećem 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava u Beogradu od...