LORIST 2018: Sajam turizma u Novom Sadu od 4. do 7. oktobra

27. Avgust 2018

Na Novosadskom sajmu su u toku prireme za Međunarodne sajmove LORIST, u okviru kojih se priređuju sajmovi turizma, lova i ribolova, ekologije i sporta. U sredu, 3. oktobra počinje Sajam lova i ribolova, dok ostale priredbe vrata za posetioce otvaraju u četvrtak, 4. oktobra i traju do nedelje, 7. oktobra. 

Dunavski region je geografski i kontekstualni okvir Sajma turizma i Sajmova ”Lorist”. Učesnici su svi koji rade u turizmu i za turizam. Posebno mesto imaju i oni koji rade u funkciji turizma: turoperateri, agencije, obrazovne institucije, učesnici u HORECA lancu, turistički mediji i blogeri...

Kvalitet Sajmu turizma daju međunarodni B2B susreti, konferencije, Hosted Buyer program i drugi stručni skupovi i konferencije koji okupljaju eksperte iz oblasti turizma, privredu i stručnu javnost.

Posebnu pažnju učesnika na Sajmu turizma privlači Hosted Buyer program koji se realizuje u partnerstvu sa nemačkom agencijom Evintra. Najavljeni poslovni posetioci dolaze iz Nemačke, Rusije, Turske, Češke, Holandije, Ukrajine, Azerbejdžana, Velike Britanije, Danske, Španije i svih bivših jugoslovenskih republika.

Strani turoperateri će 4. i 5. oktobra imati poslovne sastanke sa izlagačima. Oni će biti unapred zakazani, a preduslov za poslovne susrete sa kupcima je nastup na Sajmu.

Osim toga, 4. i 5. oktobra, organizuje se i Broke Event „Tourism2018B2B@BNSFair”, a prijavljivanje je online na platformi. Za B2B sastanke nije neophodno da učesnici budu izlagači. Događaj se organizuje u saradnje sa Evropskom preduzetničkom mrežom.

Dani karijere u turizmu pripremaju se i za ovu godinu, a predstavljaju svojevrsnu berzu poslova u svim segmentima turizma. Organizuju se u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.  

Na Sajmu lova i ribolova, uz standardno odličnu ponudu lovačkog i ribolovačkog pribora i opreme, ove godine posetioce očekuju i brojni noviteti. Novi proizvod, sportsko lovački karabin M07, kalibar .308Win, predstaviće Zastava oružje. Ta kragujevačka kompanija ove godine obeležava i jubilej, 165 godina rada i postojanja, a specijalnim popustima i asortimanom obeležiće ga i na „Loristu“. Bogatu ponudu i sajamske cene najavljuju i Capriolo, Snajper, Grof MBM... Goga Yachting Club priprema novitete koje će promovisati upravo u Novom Sadu od 3. do 7. oktobra. Trio Motors će ponuditi specijalna terenska vozila, a među izlgačima je i Lovački savez Republike Srpske. Za posetioce se priprema i streljana, gde će MP Tropik promovisati streljaštvo i posetiocima omogućiti da se okušaju sa lukom i strelom.

Više od 100 klubova, sportskih udruženja i saveza predstaviće se na Sajmu sporta pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada. U halama i na otvorenom delu Sajmišta, od 4. do 7. oktobra, nastupiće i obrazovne ustanove, resorne gradske, pokrajinske i republičke institucije i sportski centri. Biće ponuđena i sportska oprema i rekviziti. U saradnji sa Gradskom upravom za sport i omladinu biće promovisan sport u školama. Promocije sportova, turniri i takmičenja, poligoni spretnosti i brojna atraktivna dešavanja pripremaju se za posetioce. Ove godine, u okviru Sajma sporta biće održana i međunarodna konjička takmičenja, u preponskom jahanju i vožnji zaprega.

Sajmove posvećene lovu, ribolovu, sportu, turizmu, hortikulturi, ekologiji i konjarstvu, na kojima se u 2017. predstavilo 452 izlagača, videlo je više od 30.000 posetilaca, što je za 30 odsto više u odnosu na prethodnu godinu. Novi koncept, 50% više izlagača iz deset zemalja, kvalitetnija ponuda, međunarodni stručni skupovi, B2B susreti, oko 150 atraktivnih sadržaja u okviru pratećeg programa i brojna stručna publika, obeležili su prve jesenje priredbe na Novosadskom sajmu.

U maksimalno iskorišćenim izložbenim prostorima sajamskih hala, nastupili su izlagači iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Republike Srpske, Rumunije, Slovenije i Srbije. Predstavljeni su i proizvodi iz Amerike, Finske, Francuske, Italije, Litvanije, Nemačke i Švedske.

Komentara (0)

Povezane vesti

Sajmovi
Najavljen kulinarski spektakl u okviru Sajma Wine Vision by Open Balkan u Beogradu
20. Septembar 2023
U okviru ovogodišnjeg vinskog sajma Wine Vision by Open Balkan, od 16. do 19. novembra,...
Sajmovi
Nikola Lovrić novi direktor Novosadskog sajma
15. Septembar 2023
Na jučerašnjoj sednici Nadzornog odbora Novosadskog sajma, doneta je odluka da će...
Sajmovi
Otkazan Međunarodni sajam lova i ribolova na Novosadskom sajmu
29. Avgust 2023
Međunarodni sajam lova i ribolova, koji je trebalo da se priredi od 27. septembra do 1. oktobra...
Sajmovi
Jubilarni 15. Sajam Dunava od 28. do 30. jula u Golupcu
20. Jul 2023
Poslednjeg vikenda u julu, od 28. do 30. jula u Golupcu će se održati jubilarni 15. Sajam...