LORIST 2018: Sajam turizma u Novom Sadu od 4. do 7. oktobra

27. August 2018
Novosadski sajam, foto: Novosadska hronika
Novosadski sajam, foto: Novosadska hronika

Na Novosadskom sajmu su u toku prireme za Međunarodne sajmove LORIST, u okviru kojih se priređuju sajmovi turizma, lova i ribolova, ekologije i sporta. U sredu, 3. oktobra počinje Sajam lova i ribolova, dok ostale priredbe vrata za posetioce otvaraju u četvrtak, 4. oktobra i traju do nedelje, 7. oktobra. 

Dunavski region je geografski i kontekstualni okvir Sajma turizma i Sajmova ”Lorist”. Učesnici su svi koji rade u turizmu i za turizam. Posebno mesto imaju i oni koji rade u funkciji turizma: turoperateri, agencije, obrazovne institucije, učesnici u HORECA lancu, turistički mediji i blogeri...

Kvalitet Sajmu turizma daju međunarodni B2B susreti, konferencije, Hosted Buyer program i drugi stručni skupovi i konferencije koji okupljaju eksperte iz oblasti turizma, privredu i stručnu javnost.

Posebnu pažnju učesnika na Sajmu turizma privlači Hosted Buyer program koji se realizuje u partnerstvu sa nemačkom agencijom Evintra. Najavljeni poslovni posetioci dolaze iz Nemačke, Rusije, Turske, Češke, Holandije, Ukrajine, Azerbejdžana, Velike Britanije, Danske, Španije i svih bivših jugoslovenskih republika.

Strani turoperateri će 4. i 5. oktobra imati poslovne sastanke sa izlagačima. Oni će biti unapred zakazani, a preduslov za poslovne susrete sa kupcima je nastup na Sajmu.

Osim toga, 4. i 5. oktobra, organizuje se i Broke Event „Tourism2018B2B@BNSFair”, a prijavljivanje je online na platformi. Za B2B sastanke nije neophodno da učesnici budu izlagači. Događaj se organizuje u saradnje sa Evropskom preduzetničkom mrežom.

Dani karijere u turizmu pripremaju se i za ovu godinu, a predstavljaju svojevrsnu berzu poslova u svim segmentima turizma. Organizuju se u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.  

Na Sajmu lova i ribolova, uz standardno odličnu ponudu lovačkog i ribolovačkog pribora i opreme, ove godine posetioce očekuju i brojni noviteti. Novi proizvod, sportsko lovački karabin M07, kalibar .308Win, predstaviće Zastava oružje. Ta kragujevačka kompanija ove godine obeležava i jubilej, 165 godina rada i postojanja, a specijalnim popustima i asortimanom obeležiće ga i na „Loristu“. Bogatu ponudu i sajamske cene najavljuju i Capriolo, Snajper, Grof MBM... Goga Yachting Club priprema novitete koje će promovisati upravo u Novom Sadu od 3. do 7. oktobra. Trio Motors će ponuditi specijalna terenska vozila, a među izlgačima je i Lovački savez Republike Srpske. Za posetioce se priprema i streljana, gde će MP Tropik promovisati streljaštvo i posetiocima omogućiti da se okušaju sa lukom i strelom.

Više od 100 klubova, sportskih udruženja i saveza predstaviće se na Sajmu sporta pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada. U halama i na otvorenom delu Sajmišta, od 4. do 7. oktobra, nastupiće i obrazovne ustanove, resorne gradske, pokrajinske i republičke institucije i sportski centri. Biće ponuđena i sportska oprema i rekviziti. U saradnji sa Gradskom upravom za sport i omladinu biće promovisan sport u školama. Promocije sportova, turniri i takmičenja, poligoni spretnosti i brojna atraktivna dešavanja pripremaju se za posetioce. Ove godine, u okviru Sajma sporta biće održana i međunarodna konjička takmičenja, u preponskom jahanju i vožnji zaprega.

Sajmove posvećene lovu, ribolovu, sportu, turizmu, hortikulturi, ekologiji i konjarstvu, na kojima se u 2017. predstavilo 452 izlagača, videlo je više od 30.000 posetilaca, što je za 30 odsto više u odnosu na prethodnu godinu. Novi koncept, 50% više izlagača iz deset zemalja, kvalitetnija ponuda, međunarodni stručni skupovi, B2B susreti, oko 150 atraktivnih sadržaja u okviru pratećeg programa i brojna stručna publika, obeležili su prve jesenje priredbe na Novosadskom sajmu.

U maksimalno iskorišćenim izložbenim prostorima sajamskih hala, nastupili su izlagači iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Republike Srpske, Rumunije, Slovenije i Srbije. Predstavljeni su i proizvodi iz Amerike, Finske, Francuske, Italije, Litvanije, Nemačke i Švedske.

Comments (0)

Connected news

Fairs
Najavljujemo: Inspirativno putovanje kroz čaroliju wellness-a
02. August 2019
Posle pune tri godine, „Turistički Svet“ s radošću najavljuje III...
Fairs
“Sajam Dunava 2019” od 25. do 28. jula u Golupcu
22. July 2019
Turistička organizacija Golubac i ove godine po 12. put organizuje “Sajam Dunava...
Fairs
Završen 8. Sajam omladinskog turizma u Novom Sadu
05. July 2019
8. Sajma omladinskog turizma OPENS YOUTH FAIR završen je u sredu 03.jula 2019. muzičkim...
Fairs
Sutra počinje OPENS YOUTH FAIR u Novom Sadu - Pogledajte kompletan program
01. July 2019
U godini kada je Novi Sad "Omladinska prestonica Evrope", 8. po redu sajam...