Jubilarni 15. Sajam Dunava od 28. do 30. jula u Golupcu

20. Jul 2023
Foto: Promo
Foto: Promo

Poslednjeg vikenda u julu, od 28. do 30. jula u Golupcu će se održati jubilarni 15. Sajam Dunava i 57. Golubački kotlić.

Na Sajmu Dunava će se i ove godine, kroz celodnevna dešavanja na više lokacija predstaviti vrednosti i kulturna baština Golupca. Program ove turističko-privredne manifestacije će biti raznovrstan i namenjen različitim uzrastima i interesovanjima, najavljuju iz Turističke organizacije Golubac.

- Sajam Dunava je manifestacija koja se sa radošću iščekuje i ima stalnu publiku koja svoj odmor u Golupcu planira upravo prema ovom događaju. Brojnim programima tokom tri dana trajanja manifestacije, obogaćuju se sadržaji i turistička ponuda naše opštine, što je čini još poželjnijom letnjom destinacijom - pojašnjava direktorka Turističke organizacije opštine Golubac, Jelena Petrović.

Tokom Sajma Dunava, u gradskom parku će biti smešteni Etno dvorište i Zmajevo selo. U Etno dvorištu će svoje umeće, rukotvorine, suvenire i tradicionalnu hranu i pića predstaviti proizvođači iz svih krajeva Srbije, dok će u Zmajevom selu, za najmlađe posetioce biti organizovane radionice cirkuskih veština, umetničko sportske aktivnosti i pozorišna predstava.

Deo Sajma Dunava su i sportski sadržaji: demonstracija i takmičenje u jedrenju, pecanje na plovak za juniore i seniore i takmičenje u odbojci na pesku, koji privlače veliki broj ljubitelja letnjih sportova.

Kulinarsko nadmetanje u pripremanju riblje čorbe, 57. Golubački kotlić održaće se u subotu 29. jula sa početkom u 18 sati i 30 minuta. Jedno od najstarijih i najmasovnijih gastronomskih takmičenja će i ove godine okupiti veliki broj gurmana koji će uživati u druženju i pripremi riblje čorbe sa pogledom na Dunav.

U večernjim satima dešavanja se sele na letnju pozornicu u Golupcu kada se svojim nošnjama, igrama i pesmama predstavljaju kulturno-umetnička društva iz svih krajeva naše zemlje, a zatim sledi zabavno muzički program koji je ove godine izuzetno bogat.

U petak, 28. jula, nakon nastupa folklornih ansambala održaće se koncert Amadeus benda. U subotu je koncert Goce Tržan, a nakon svečanog proglašenja pobednika takmičenja u kuvanju riblje čorbe na Golubačkom kotliću, nastupiće trubački orkestar Baneta Krstića. U nedelju će se održati nastup grupe The Passengers i koncert grupe Zana koji se sa nestrpljenjem čeka još od prošle godine, kada je otkazan zbog nevremena.

Za sve posetioce Sajma Dunava preporuka je da obavezno posete i najveće turističke atrakcije ovog dela Srbije, manastir Tumane i tvrđavu Golubački grad u kojoj će u nedelju, 30. jula biti organizovano srednjovekovno selo gde će moći da dožive drevni način života.

Komentara (0)

Povezane vesti

Sajmovi
Najavljen kulinarski spektakl u okviru Sajma Wine Vision by Open Balkan u Beogradu
20. Septembar 2023
U okviru ovogodišnjeg vinskog sajma Wine Vision by Open Balkan, od 16. do 19. novembra,...
Sajmovi
Nikola Lovrić novi direktor Novosadskog sajma
15. Septembar 2023
Na jučerašnjoj sednici Nadzornog odbora Novosadskog sajma, doneta je odluka da će...
Sajmovi
Otkazan Međunarodni sajam lova i ribolova na Novosadskom sajmu
29. Avgust 2023
Međunarodni sajam lova i ribolova, koji je trebalo da se priredi od 27. septembra do 1. oktobra...
Sajmovi
Novi termin Sajma turizma u Novom Sadu
19. Jul 2023
Međunarodni sajam turizma na Novosadskom sajmu biće priređen u novom terminu, od 30. novembra...