Jubilarni 15. Sajam Dunava od 28. do 30. jula u Golupcu

20. July 2023
Foto: Promo
Foto: Promo

Poslednjeg vikenda u julu, od 28. do 30. jula u Golupcu će se održati jubilarni 15. Sajam Dunava i 57. Golubački kotlić.

Na Sajmu Dunava će se i ove godine, kroz celodnevna dešavanja na više lokacija predstaviti vrednosti i kulturna baština Golupca. Program ove turističko-privredne manifestacije će biti raznovrstan i namenjen različitim uzrastima i interesovanjima, najavljuju iz Turističke organizacije Golubac.

- Sajam Dunava je manifestacija koja se sa radošću iščekuje i ima stalnu publiku koja svoj odmor u Golupcu planira upravo prema ovom događaju. Brojnim programima tokom tri dana trajanja manifestacije, obogaćuju se sadržaji i turistička ponuda naše opštine, što je čini još poželjnijom letnjom destinacijom - pojašnjava direktorka Turističke organizacije opštine Golubac, Jelena Petrović.

Tokom Sajma Dunava, u gradskom parku će biti smešteni Etno dvorište i Zmajevo selo. U Etno dvorištu će svoje umeće, rukotvorine, suvenire i tradicionalnu hranu i pića predstaviti proizvođači iz svih krajeva Srbije, dok će u Zmajevom selu, za najmlađe posetioce biti organizovane radionice cirkuskih veština, umetničko sportske aktivnosti i pozorišna predstava.

Deo Sajma Dunava su i sportski sadržaji: demonstracija i takmičenje u jedrenju, pecanje na plovak za juniore i seniore i takmičenje u odbojci na pesku, koji privlače veliki broj ljubitelja letnjih sportova.

Kulinarsko nadmetanje u pripremanju riblje čorbe, 57. Golubački kotlić održaće se u subotu 29. jula sa početkom u 18 sati i 30 minuta. Jedno od najstarijih i najmasovnijih gastronomskih takmičenja će i ove godine okupiti veliki broj gurmana koji će uživati u druženju i pripremi riblje čorbe sa pogledom na Dunav.

U večernjim satima dešavanja se sele na letnju pozornicu u Golupcu kada se svojim nošnjama, igrama i pesmama predstavljaju kulturno-umetnička društva iz svih krajeva naše zemlje, a zatim sledi zabavno muzički program koji je ove godine izuzetno bogat.

U petak, 28. jula, nakon nastupa folklornih ansambala održaće se koncert Amadeus benda. U subotu je koncert Goce Tržan, a nakon svečanog proglašenja pobednika takmičenja u kuvanju riblje čorbe na Golubačkom kotliću, nastupiće trubački orkestar Baneta Krstića. U nedelju će se održati nastup grupe The Passengers i koncert grupe Zana koji se sa nestrpljenjem čeka još od prošle godine, kada je otkazan zbog nevremena.

Za sve posetioce Sajma Dunava preporuka je da obavezno posete i najveće turističke atrakcije ovog dela Srbije, manastir Tumane i tvrđavu Golubački grad u kojoj će u nedelju, 30. jula biti organizovano srednjovekovno selo gde će moći da dožive drevni način života.

Comments (0)

Connected news

Fairs
Sajam knjiga u Novom Sadu: Besplatan ulaz i popusti do 70 odsto
14. March 2024
Premijerna izdanja, atraktivne programe i brojne promocije priprema oko 60 izlagača koji će od...
Fairs
Ove godine Sajam turizma i Sajam HORECA-OPREMA obišlo 42.453 posetilaca
26. February 2024
Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu, 45. Međunarodni sajam turizma i...
Fairs
Grčka država-partner na 45. Međunarodnom sajmu turizma
30. January 2024
Država-partner na predstojećem 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava u Beogradu od...
Fairs
45. Sajam turizma od 22. do 25. februara 2024.
15. January 2024
Najveći i najposećeniji sajam turizma u regionu – 45. Međunarodni sajam turizma u...