"Svet u malom" u Beogradu - Počinje 40. Sajam turizma!

21. Februar 2018

Pod sloganom „Odmor te čeka!“, jubilarni 40. Međunarodni sajam turizma u Beogradu održava se od 22. do 25. februara 2018. godine na Beogradskom sajmu, istovremeno sa 9. Međunarodnim sajmom vina BEOWINE, 14. Međunarodnim sajmom hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA–OPREMA i 14. Sajmom suvenira.

Po rečima generalne direktorke Beogradskog sajma Danke Selić, ovogodišnji Sajam turizma „priprema se“ da obori mnoge rekorde, u čemu će mu pomoći 1.200 izlagača iz 55 država.

- Oni će svoju ponudu prezenovati na 15 hiljada kvadrata, a posebno smo ponosni na dve činjenice: među učesnicima su četiri nove države - Maroko, Južnoafrička Republika, Kamerun i Palestina, a Grčka je ovogodišnja „zemlja partner“ - istakla je Danka Selić.

Reprezentativni turistički centri, regije i gradovi kao i autentičan kontinentalni i ostrvski deo, prelepe plaže, čisto i toplo more, dovoljna su referenca za posetice Sajma turizma da i ove godine istraže ponudu agencija i mnogobrojne mogućnosti za letovanje u Grčkoj.

– Izuzetna je sreća i čast što je Grčka „zemlja partner“ na jubilarnom, 40. Sajmu turizma u Beogradu, mada sa Srbijom uvek osećamo nepodeljeno prijateljstvo, negujemo zajedničku istoriju i bogatu kulturnu saradnju. Tradicionalno sa zadovoljstvom gostimo srpske turiste, a u 2018. njihov broj je dostigao 850 hiljada. Pored severa Grčke, koji srpski turisti najčešće posećuju zbog blizine, osetno se povećava i broj avionskih putnika i posetilaca udaljenih ostrva - naveo je Konstantinos Cegas, generalni sekretar Turističke organizacije Grčke.

Na Sajmu će se predstaviti i Egipat, Makedonija, Crna Gora, Hrvatska, Turska, Slovenija, Bugarska, Indija, Tunis, Mađarska, Nemačka, Ruska federacija…

U halama 1, 1a, 2a i 4 predstaviće se najznačajnije turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, vazduhoplovne kompanije, međunarodni turoperatori. Izlagači su pripremili ekskluzivne sajamske cene i popuste od 5 do 50 odsto, specijalne „first minute“ i „last minute“ ponude, pakete sa mnoštvom pogodnosti.

Na Sajmu turizma tradicionalno učestvuju Turistička organizacija Srbije i Turistička organizacija Beograda. TOS će ve godine u Hali 4 predstaviti bogatu turističku ponudu naše zemlje i skrenuti pažnju na raznovrsnost i prirodne lepote, spomenike kulture, turističke atrakcije i mogućnosti da se Srbija upozna na najlepši način. Turistička organizacija Beograda promovisaće turističku ponudu srpske prestonice, koja je svake godine sve bolja. Kao već afirmisana poslovna „city break“ destinacija, Beograd je privlačan za investicije, kongrese i seminare, ali i kao grad kulture, sporta, dobre energije, šopinga i zabave.

Tradicionalno, i ove godine možete posetiti štand redakcije "Turističkog Sveta" (Hala 4) na kom će biti predstavljen novi broj magazina TS.

Zbog održavanja četiri srodne manifestacije u isto vreme – sajmova turizma, hotelsko-ugostiteljske opreme, vina i suvenira, za Beograd se krajem februara može reći da je „svet u malom“. To je prilika za jedinstveno okupljanje poslovnih ljudi koji se bave ovim biznisima, a zahvaljujući sveobuhvatnom pristupu, ove manifestacije svake godine privlače sve veću pažnju.

Sajam turizma se sva četiri dana otvara u 10 časova, s tim što se u četvrtak zatvara u 18, u petak i subotu u 19, a u nedelju, poslednjeg dana, Sajam se zatvara u 17 časova.

Pojedinačne ulaznice koštaju 300 dinara, ulaznice za grupne posete su 200 dinara, a parking se plaća 200 dinara po započetom satu.

Komentara (0)

Povezane vesti

Sajmovi
Sajam knjiga u Novom Sadu: Besplatan ulaz i popusti do 70 odsto
14. Mart 2024
Premijerna izdanja, atraktivne programe i brojne promocije priprema oko 60 izlagača koji će od...
Sajmovi
Ove godine Sajam turizma i Sajam HORECA-OPREMA obišlo 42.453 posetilaca
26. Februar 2024
Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu, 45. Međunarodni sajam turizma i...
Sajmovi
Grčka država-partner na 45. Međunarodnom sajmu turizma
30. Januar 2024
Država-partner na predstojećem 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava u Beogradu od...
Sajmovi
45. Sajam turizma od 22. do 25. februara 2024.
15. Januar 2024
Najveći i najposećeniji sajam turizma u regionu – 45. Međunarodni sajam turizma u...