BeoWine 2018: Najveći sajam vina u Srbiji od 22. do 24. februara

05. Februar 2018
Foto: Beogradski sajam
Foto: Beogradski sajam

Na Beogradskom sajmu će od 22. do 24. februara 2018. godine biti održan 9. Sajam vina BEOWINE.

Događaj kojim počinje vinska sezona obeležiće sasvim novi koncept, proširen izlagački prostor, značajan broj novih učesnika i poslovnih posetilaca. Održavanje Sajma vina istovremeno sa Sajmom turizma i Sajmom  hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA jasno govori o značaju ovog događaja u turističkoj privredi.

Na proširenom izlagačkom prostoru u halama 3 i 3A učestvovaće više od 170 izlagača, među kojima više od 60 iz inostranstva.

Na sajmu učestvuju najugledniji domaći i regionalni proizvođači vina, vinski podrumi, kuće vina i kompanije koje ga distribuiraju. Vinarima su se još pre nekoliko godina priključili proizvođači rakija i ostalih žestokih pića, a ovogodišnja novina biće promocija zanatskih pivara i naravno - piva.

Doprinos neprekidnom usavršavanju uklapanja hrane i pića, Sajam vina pružiće programskim delom u kome učestvuju proizvođači vrhunskih sireva, suhomesnatih proizvoda i ostalih gastronomskih specijaliteta. Uz kompletnu ponudu vinskog turizma, BEOWINE predstavlja i najsavremeniju opremu za vinarstvo i vinogradarstvo.

Jedan od događaja koji tokom sajma privlači zasluženu pažnju svakako je BEOWINE CHALLENGE CUP. Učešće na ovom takmičenju podeljenom u šest kategorija je besplatno, a sve dostavljene uzorke ocenjuje internacionalni žiri.

Značaj ovoj manifestaciji daje i izuzetan stručni prateći program - uz predavanja, promocije i prezentacije, a posetioci će moći da uživaju i u posebnim sobama za degustaciju.

Ekskluzivne sajamske pogodnosti, odabir destinacija za putovanje i odmor, ali i degustacija najboljih vina, rakije, pića i specijaliteta ovog podneblja, očekivano će i ove godine privući više od 75 hiljada posetilaca - poručuju organizatori.

Komentara (0)

Povezane vesti

Sajmovi
Sajam knjiga u Novom Sadu: Besplatan ulaz i popusti do 70 odsto
14. Mart 2024
Premijerna izdanja, atraktivne programe i brojne promocije priprema oko 60 izlagača koji će od...
Sajmovi
Ove godine Sajam turizma i Sajam HORECA-OPREMA obišlo 42.453 posetilaca
26. Februar 2024
Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu, 45. Međunarodni sajam turizma i...
Sajmovi
Grčka država-partner na 45. Međunarodnom sajmu turizma
30. Januar 2024
Država-partner na predstojećem 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava u Beogradu od...
Sajmovi
45. Sajam turizma od 22. do 25. februara 2024.
15. Januar 2024
Najveći i najposećeniji sajam turizma u regionu – 45. Međunarodni sajam turizma u...