Tvrđava Maglič: Srednjovekovni grad u dolini jorgovana

19. Februar 2019
Foto: Dušan Veselinović
Na izdanku planine Stolovi, tik iznad reke Ibar, a dvadeset kilometara južno od Kraljeva, monumentalno stoji Maglič – istorijski i strateški važno utvrđenje koje je podignuto za vreme vladavine kralja Uroša u 13. veku... Maglič podseća na zamak iz bajke, jer se nalazi na samom vrhu...
Ostavite komentar
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce našeg portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Turističkog sveta ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Turističkog sveta.
Administratorima portala Turistički svet se možete obratiti ovde: komentari@turistickisvet.com

Svi komentari

Goran Bras
Sreda , 02.06.2021. 17:32h
Preporuka:
5
+
0
-
Nisam ni znao za ovaj sred.vj.grad .Nekome je bilo u interesu da se za njega ne zna !Nedopustivo za Nemačku ili Sloveniju koja i nema svojih već amo austriske ,pa ipak to ističe i čuva !
Sara
Subota , 12.09.2020. 08:09h
Preporuka:
7
+
0
-
Predivan tekst! Hvala Vam na ovako lepoj deskripciji i sigurno ću uskoro obići drevni, divni Maglič!