Zapažen nastup Srbije na sajmu turizma u Sofiji

17. Februar 2023
Foto: Turistička organizacija Srbije
Foto: Turistička organizacija Srbije

Turistička organizacija Srbije (TOS) u periodu od 15. do 17. februara 2023. godine predstavlja turističku ponudu Srbije na sajmu turizma Holiday & Spa Expo 2023 u Sofiji. Već prvog dana sajma turistička ponuda Srbije izazvala je veliko interesovanje posetilaca.

Prvog dana Sajma, štand TOS-a posetio je doc. dr Željko Jović, ambasador Srbije u Sofiji i Ilin Dimitrov, ministar turizma R. Bugarske. Ovaj susret bio je prilika da razmene iskustva, prođu planove za unapređenje buduće saradnje i podsete se dobrih rezultata u turizmu dve države u 2022. godini. Štand su posetili i ambasadori Kuvajta i Mongolije.

Tokom sajma predstavljena je kulturno-istoriska turistička ponuda Srbije, sport i aktivni odmor, bogata gastronomska ponuda, Dunav, manastiri Srbije, kao i kratki vikend odmori duž cele Srbije i brojne manifestacije koje se održavaju tokom godine kod nas.

Pored TOS-a na zajedničkom štandu svoju turističku ponudu predstaviće i turističke organizacije Beograd, Novi Sad, Niš, Pirot, Sokobanja, Bela Palanka, Dimitrovgrad, Zlatibor, Babušnica, Leskovac, Kragujevac, Kraljevo, Knjaževac, Čačak, Dunavski centar za kompetenciju, kao i predstavnici privrede Omniturs, Belgrade city hotel, hotel Zepter, hotel Prezident, što je ukupno 19 predstavnika turističke privrede Srbije, što sajam u Sofiji čini sajamom sa najvećim brojem učesnika u organizaciji TOS.

Prema podacima Zavoda za statistiku Srbiju je u protekloj godini posetilo više od 81.661 turista iz Bugarske, što predstavlja povećanje od 260 procenata u odnosu na isti period prethodne godine, dok su u decembru gosti iz ove nama susedne zemlje bili na prvom mestu po dolascima u Srbiji.

Turistička organizacija Srbije

Komentara (0)

Povezane vesti

Sajmovi
Sajam knjiga u Novom Sadu: Besplatan ulaz i popusti do 70 odsto
14. Mart 2024
Premijerna izdanja, atraktivne programe i brojne promocije priprema oko 60 izlagača koji će od...
Sajmovi
Ove godine Sajam turizma i Sajam HORECA-OPREMA obišlo 42.453 posetilaca
26. Februar 2024
Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu, 45. Međunarodni sajam turizma i...
Sajmovi
Grčka država-partner na 45. Međunarodnom sajmu turizma
30. Januar 2024
Država-partner na predstojećem 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava u Beogradu od...
Sajmovi
45. Sajam turizma od 22. do 25. februara 2024.
15. Januar 2024
Najveći i najposećeniji sajam turizma u regionu – 45. Međunarodni sajam turizma u...