Zanimljiv nastup vinarije Rubin na sajmu Beowine 2019.

23. Februar 2019
Zanimljiv nastup vinarije Rubin na sajmu Beowine 2019.

Vinarija sa najvećim površinama pod vinogradima u Srbiji (1.200 hektara) i najvećim brojem vina sa zaštićenim geografskim poreklom, učestvuje i ove godine na najvećem sajmu vina u Srbiji, BeoWine Fair-u. Na sajmu se prezentuju: Amante Aurora i Amante Carmen, nova premium vina vrhunskog kvaliteta, rezultat predanog rada i iskustva Rubinovih tehnologa.

 
Vino Amante Aurora je dobijeno kupažom vina Chardonnay i Sauvignon blanc, gde 85% čini vino Chardonnay, proizvedeno u prohromskim sudovima sa kontrolisanim uslovima fermentacije, a preostalih 15% Sauvignon blanc, dobijeno fermentacijom u novim hrastovim buradima od 500 litara, u kojima je brižljivo negovano na talogu narednih 6 meseci. Amante Aurora karakterišu višeslojne arome voćnih tonova i začinskih nota i elegantna završnica, koja dugo traje.
 
Vino Amante Carmen objedinjuje u sebi sortne karakteristike Prokupca (50%), Merlota (30%) i Marselana (20%). Vina proizvedena kontrolisanom fermentacijom u inox sudovima i negovana u novim hrastovim buradima od 300 i 500 litara narednih 6 meseci, spojena su u kupažu koja je još jednom odležala u hrastu, što je rezultiralo velikom kompleksnošću sa širokim spektrom aroma crvenog bobičastog voća i nijansama crne čokolade, punih i zaokruženih nota sa dugom i harmoničnom završnicom.
 
Vinarija Rubin je izazvala veliko interesovanje, kako kvalitetom proizvoda, tako i zanimljivim nastupom i štandom sa fokusom na nova vina Amante, koji odiše elegancijom i drugačijim izgledom, interesantnim za posetioce. Na koktelu organizovanom za poslovne partnere i prijatelje vinarije, goste je zabavljao gudački trio, koji je svojim nastupom upotpunio atmosferu. Posetioci sa zadovoljstvom i znatiželjom konzumiraju Amante vina, pri čemu uvek, mogu da probaju i iskuse nešto posebno, kao što su 7 sortnih vina, vina sa Lazareve zemlje i arhivski vinjak.
 
- Bog nam je podario vino da bismo stvarnost videli jasnije i vratili životnu radost i vedrinu. Nova premium vina Amante otkrivaju jednu drugačiju stvarnost. Ovim nastupom, učinjen je značajan iskorak i potvrda, da vinarija Rubin opravdava poverenje svojih potrošača i zasluženo nosi epitet najveće u Srbiji - izjavila je povodom ovog nastupa, generalni direktor vinarije Rubin, dr Danijela Jovanović.
 
BeoWine se ove godine održava od 21-24.februara u Beogradu, u okviru sajma Turizma.  Na sajmu izlaže veliki broj proizvođača, uvoznika i distributera vina i žestokih alkoholnih pića.
 
Komentara (0)

Povezane vesti

Sajmovi
Sajam knjiga u Novom Sadu: Besplatan ulaz i popusti do 70 odsto
14. Mart 2024
Premijerna izdanja, atraktivne programe i brojne promocije priprema oko 60 izlagača koji će od...
Sajmovi
Ove godine Sajam turizma i Sajam HORECA-OPREMA obišlo 42.453 posetilaca
26. Februar 2024
Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu, 45. Međunarodni sajam turizma i...
Sajmovi
Grčka država-partner na 45. Međunarodnom sajmu turizma
30. Januar 2024
Država-partner na predstojećem 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava u Beogradu od...
Sajmovi
45. Sajam turizma od 22. do 25. februara 2024.
15. Januar 2024
Najveći i najposećeniji sajam turizma u regionu – 45. Međunarodni sajam turizma u...