Sajam turizma u Novom Sadu od 17. do 19. novembra

02. Novembar 2022
Foto: Promo
Foto: Promo

53. međunarodni Sajam turizma održaće se od 17. do 19. novembra 2022. u salama Novosadskog sajma i virtuelnoj platformi ExpoOnline.rs. Radno vreme događaja biće od 10 do 19 časova.

Receptivni turizam regiona – ključni je fokus Međunarodnog Sajma turizma – kako bi se omogućilo regionalno predstavljanje ponude udaljenim tržištima i dovođenje stranih turista u regione država dunavskog sliva.

Najavljeno je predstavljanje 10 grupa učesnika iz zemlje i inostranstva: turističke agencije, tur-operateri, subagenti; turistički objekti (hoteli, odmarališta, pansioni, hosteli…); turističke organizacije na svim nivoima; javna administracija u funkciji turizma; granska, profesionalna udruženja, asocijacije i druge organizacije; proizvođači i trgovci HORECA programa; proizvođači i trgovci hrane i pića; akademska zajednica i naučno-obrazovne institucije; osiguravajuće kuće i finansijske institucije; mediji.

Tradicionalni, Međunarodni sajam turizma, do sada je bio jedan od stubova sajmova LORIST, a od ove godine, ne samo da će biti organizovan kao samostalna priredba, već će istovremeno biti vidljiv i na platformi Novosadskog sajma ExpoOnline.rs.

Konferencija „Savremeni trendovi u turizmu i ugostiteljstvu – CTTH“ – prvi je u nizu događaja planiranih u vreme Sajma turizma, u Kongresnom centru Sajma. CTTH organizuje Prirodno-matematički fakultet, Univerziteta u Novom Sadu, a centralne teme biće posvećene istraživanjima u turizmu, slobodnom vremenu, hotelijerstvu, lovnom turizmu, gastronomiji i multidisciplinarnim studijama kao što su događaji i kongresna industrija, preduzetništvo u ugostiteljstvu, kreativne industrije...

Tematske radionice i edukacije u vreme Sajma usmerene su na tri ključne teme: finansiranja u turizmu, kreativne industrije i turističke ponude, kao i IT podrške za razvoj turizma.

Podršku održavanju Međunarodnom sajma turizma u Novom Sadu najavili su: Turistička organizacija Srbije, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Turistička organizacija Vojvodine, Grad Novi Sad i Turistička organizacija Novog Sada, Privredna komora Vojvodine, Prirodno-matematički fakultet, Univerziteta u Novom Sadu i Kulinarska federacija Srbije.

Komentara (0)

Povezane vesti

Sajmovi
Ove godine Sajam turizma i Sajam HORECA-OPREMA obišlo 42.453 posetilaca
26. Februar 2024
Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu, 45. Međunarodni sajam turizma i...
Sajmovi
Grčka država-partner na 45. Međunarodnom sajmu turizma
30. Januar 2024
Država-partner na predstojećem 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava u Beogradu od...
Sajmovi
45. Sajam turizma od 22. do 25. februara 2024.
15. Januar 2024
Najveći i najposećeniji sajam turizma u regionu – 45. Međunarodni sajam turizma u...
Sajmovi
Utisci sa 54. sajma turizma u Novom Sadu
05. Decembar 2023
Međunarodni sajam turizma, koji je na Novosadskom sajmu održan od 30. novembra do 2. decembra,...