Sajam turizma u Novom Sadu od 17. do 19. novembra

02. Novembar 2022
Foto: Promo
Foto: Promo

53. međunarodni Sajam turizma održaće se od 17. do 19. novembra 2022. u salama Novosadskog sajma i virtuelnoj platformi ExpoOnline.rs. Radno vreme događaja biće od 10 do 19 časova.

Receptivni turizam regiona – ključni je fokus Međunarodnog Sajma turizma – kako bi se omogućilo regionalno predstavljanje ponude udaljenim tržištima i dovođenje stranih turista u regione država dunavskog sliva.

Najavljeno je predstavljanje 10 grupa učesnika iz zemlje i inostranstva: turističke agencije, tur-operateri, subagenti; turistički objekti (hoteli, odmarališta, pansioni, hosteli…); turističke organizacije na svim nivoima; javna administracija u funkciji turizma; granska, profesionalna udruženja, asocijacije i druge organizacije; proizvođači i trgovci HORECA programa; proizvođači i trgovci hrane i pića; akademska zajednica i naučno-obrazovne institucije; osiguravajuće kuće i finansijske institucije; mediji.

Tradicionalni, Međunarodni sajam turizma, do sada je bio jedan od stubova sajmova LORIST, a od ove godine, ne samo da će biti organizovan kao samostalna priredba, već će istovremeno biti vidljiv i na platformi Novosadskog sajma ExpoOnline.rs.

Konferencija „Savremeni trendovi u turizmu i ugostiteljstvu – CTTH“ – prvi je u nizu događaja planiranih u vreme Sajma turizma, u Kongresnom centru Sajma. CTTH organizuje Prirodno-matematički fakultet, Univerziteta u Novom Sadu, a centralne teme biće posvećene istraživanjima u turizmu, slobodnom vremenu, hotelijerstvu, lovnom turizmu, gastronomiji i multidisciplinarnim studijama kao što su događaji i kongresna industrija, preduzetništvo u ugostiteljstvu, kreativne industrije...

Tematske radionice i edukacije u vreme Sajma usmerene su na tri ključne teme: finansiranja u turizmu, kreativne industrije i turističke ponude, kao i IT podrške za razvoj turizma.

Podršku održavanju Međunarodnom sajma turizma u Novom Sadu najavili su: Turistička organizacija Srbije, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Turistička organizacija Vojvodine, Grad Novi Sad i Turistička organizacija Novog Sada, Privredna komora Vojvodine, Prirodno-matematički fakultet, Univerziteta u Novom Sadu i Kulinarska federacija Srbije.

Komentara (0)

Povezane vesti

Sajmovi
Otvaranje novih tržišta na sajmu EMITT u Istanbulu
11. April 2023
Nakon što je usled zemljotresa koji su pogodili Tursku, jedan od najvećih sajmova...
Sajmovi
Više od hiljadu izlagača iz celog sveta uživo na najvećem turističkom B2B sajmu u svetu
06. Mart 2023
Turistička organizacija Srbije (TOS) u periodu od 7. do 9. marta 2023. godine učestvuje na...
Sajmovi
22. Februar 2023
Turistička organizacija Srbije će se na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma u...
Sajmovi
Panel diskusija
21. Februar 2023
U okviru predstojećeg Sajma turizma u Beogradu, kompanija Visit Online d.o.o. uz podršku...