Regionalni sajam privrede 26. i 27. septembra u Novoj Pazovi

03. Septembar 2019
Regionalni sajam privrede 26. i 27. septembra u Novoj Pazovi

Poslednjih dvanaest godina na opštini Stara Pazova organizuje se Regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi, koji je ugostio više hiljada izlagača sa teritorije opštine koja ima velika invensticiona ulaganja stranih i domaćih kompanija.

Ove godine, Regionalni sajam privrede će se održati 26. i 27. septembra na prostoru Kompleksa sportsko rekreativnih bazena, koji se nalaze na samom ulazu u Novu Pazovu. Organizatori manifestacije su Opština Stara Pazova i Regionalna privredna komora Sremskog upravnog okruga.

Sajam se organizuje sa ciljem da ponudi ne samo priliku da posetioci vide ono što privreda u ovom kraju ima da ponudi, nego i da postane mesto okupljanja poslovnih ljudi i preduzetnika kako bi se obezbedila realizacija novih poslovnih zamisli i ideja, i ostvarila nova ulaganja u privredu Srema.

Opština Stara Pazova je već decenijama poznata po privatnom preduzetništvu. Pre više od 40 godina otvorene su mnogobrojne zanatske radnje koje su Staru Pazovu učinile jednom od prvih i najuspešnijih u oblasti male privrede u bivšoj Jugoslaviji. Danas u opštini postoji preko 1.000 privatnih preduzeća i preko 3.000 preduzetničkih radnji.

U opštini su zastupljene raznovrsne industrijske delatnosti, a izlagački program čine metalna i plastična galanterija, prerada drveta, hemijska industrija, IT oprema, građevinarstvo, tekstil, obuća, prehrambena industrija, mehanizacija, poljoprivreda, turizam i ugostiteljstvo. Opština poslednjih nekoliko godina razvija i promoviše turističke potencijale sa akcentom na Dunav, aktivni, manifestacioni i gastronomski turizam i ovo će biti prilika da se raspoloživi kapaciteti uposle.

Stara Pazova nalazi se na auto-putu E 75, i udaljena je samo 30 km od centra Beograda, skoro 40 km od Novog sada i samo 15 km od međunarodnog aerodorma Nikola Tesla.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Sajmovi
Sajam knjiga u Novom Sadu: Besplatan ulaz i popusti do 70 odsto
14. Mart 2024
Premijerna izdanja, atraktivne programe i brojne promocije priprema oko 60 izlagača koji će od...
Sajmovi
Ove godine Sajam turizma i Sajam HORECA-OPREMA obišlo 42.453 posetilaca
26. Februar 2024
Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu, 45. Međunarodni sajam turizma i...
Sajmovi
Grčka država-partner na 45. Međunarodnom sajmu turizma
30. Januar 2024
Država-partner na predstojećem 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava u Beogradu od...
Sajmovi
45. Sajam turizma od 22. do 25. februara 2024.
15. Januar 2024
Najveći i najposećeniji sajam turizma u regionu – 45. Međunarodni sajam turizma u...