Prvi međunarodni sajam vina „Vinska vizija Otvoreni Balkan“

16. Avgust 2022
Photo by D A V I D S O N L U N A on Unsplash
Photo by D A V I D S O N L U N A on Unsplash

Prvi Međunarodni sajam vina „Vinska vizija Otvoreni Balkan“ biće održan na Beogradskom sajmu tokom prva četiri dana septembra 2022. godine pod pokroviteljstvom vlada Republike Srbije, Republike Severne Makedonije i Republike Albanije, u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije, Tatjana Matić, ocenila je ovu manifestaciju kao jedinstvenu ne samo zbog predstavljanja vinskog gastronomskog turizma, već i zbog promocije turističkih destinacija zemalja „Otvorenog Balkana“.

- Vinska vizija Otvoreni Balkan jedan je od prvih zajedničkih koraka u konkretizaciji ideja i strategije „Otvorenog Balkana“. Ova manifestacija je plod zajedničkog rada tri države i idealna prilika ne samo da se vinski putevi Balkana pozicioniraju na svetskoj mapi vinskih tura, već i da se naše zemlje bolje i lakše utvrde na svetskoj mapi atraktivnih turističkih destinacija - poručila je Matić.

Ona je dodala da očekuje da će „Vinska vizija Otvoreni Balkan“, koja ove, prve godine održavanja okuplja izlagače iz regiona ali i iz celog sveta, postati tradicionalna manifestacija i jedan od neizbežnih evropskih festivala gastronomije i turizma.

Cilj sajma je da proslavi vrhunsko umeće majstora u proizvodnji najboljih vina i promoviše jedinstveni spoj ukusa i mirisa koji predstavljaju duh Balkana, njegovu geografiju i bogatstvo sorti.

Prvi međunarodni sajam vina omogućiće vinogradarima, proizvođačima vina, predstavnicima vinarija, enolozima, somelijerima, kao i distributerima i trgovcima vinom iz regiona i šire, da se okupe, umreže, podele iskustva, predstave se široj javnosti i prošire svoje poslovanje.

Izvor: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Komentara (0)

Povezane vesti

Sajmovi
Sajam knjiga u Novom Sadu: Besplatan ulaz i popusti do 70 odsto
14. Mart 2024
Premijerna izdanja, atraktivne programe i brojne promocije priprema oko 60 izlagača koji će od...
Sajmovi
Ove godine Sajam turizma i Sajam HORECA-OPREMA obišlo 42.453 posetilaca
26. Februar 2024
Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu, 45. Međunarodni sajam turizma i...
Sajmovi
Grčka država-partner na 45. Međunarodnom sajmu turizma
30. Januar 2024
Država-partner na predstojećem 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava u Beogradu od...
Sajmovi
45. Sajam turizma od 22. do 25. februara 2024.
15. Januar 2024
Najveći i najposećeniji sajam turizma u regionu – 45. Međunarodni sajam turizma u...