Promocija Srbije na Sajmu turizma u Banjaluci

19. April 2019

U periodu od 18. do 20. aprila održava se Sajam turizma u Banjaluci u organizaciji kompanije „RS Consulting and Trade“ d.o.o. Banjaluka, a zemlja partner je Republika Srbija, dok su ostali partneri Grad Banjaluka i Turistička organizacija Republike Srpske.

U hali „Centar“, koja se nalazi u centru grada, okupilo se više od 150 domaćih i inostranih izlagača iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Grčke, Turske, Mađarske i drugih zemalja. Izlagači dolaze iz različitih oblasti turizma tako da svoju turističku ponudu predstavljaju turističke organizacije opština i gradova, banjska lečilišta, turističke agencije, razvojne agencije, hotelijeri i kamperi, vinarije, ugostiteljske škole, prodavci turističke opreme, osiguravajuća društva i banke.

Turistička organizacija Grada Novog Sada ovom prilikom je predstavila turističku ponudu grada, koja je naišla na veliko interesovanje od strane mnogobrojnih posetioca sajma, kao i turističkih agencija. Predstavnici Turističke organizacije Grada Novog Sada su u izjavi datoj za RTVRS rekli nešto više o samoj ponudi grada. Najveći broj posetilaca je istakao činjenicu da je već boravio u Novom Sadu, ali i da želi ponovo da se vrati. Posebno su ih zainteresovale brojne publikacije koje je pripremila Turistička organizacija Grada Novog Sada - navodi se u saopštenju.

Prvog dana sajma štand Turističke organizacije Srbije posetila je delegacija na čelu sa Generalnim Konzulom Generalnog Konzulata Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Vladimirom Nikolićem i Državnim Sekretarom u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije Miroslavom Kneževićem.

Na izložbenom prostoru Turističke organizacije Srbije, pored Turističke organizacije Grada Novog Sada izlažu i Turistička organizacija Pirota, Turistička organizacija grada Kruševca, Turistička organizacija grada Požarevca, Turistička organizacija grada Loznice, Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gornja Trepča“, Turistička organizacija opštine Boljevac, Turistička organizacija Zlatibora, Turistička organizacija opštine Ivanjica, Turistička organizacija Prijepolja, Turistička organizacija Vranja, Turistička organizacija grada Subotice i Park Palić.

Komentara (0)

Povezane vesti

Sajmovi
Sajam knjiga u Novom Sadu: Besplatan ulaz i popusti do 70 odsto
14. Mart 2024
Premijerna izdanja, atraktivne programe i brojne promocije priprema oko 60 izlagača koji će od...
Sajmovi
Ove godine Sajam turizma i Sajam HORECA-OPREMA obišlo 42.453 posetilaca
26. Februar 2024
Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu, 45. Međunarodni sajam turizma i...
Sajmovi
Grčka država-partner na 45. Međunarodnom sajmu turizma
30. Januar 2024
Država-partner na predstojećem 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava u Beogradu od...
Sajmovi
45. Sajam turizma od 22. do 25. februara 2024.
15. Januar 2024
Najveći i najposećeniji sajam turizma u regionu – 45. Međunarodni sajam turizma u...