Paviljon Srbije na „Expo 2020 Dubai“ otvara se 1. oktobra

29. Septembar 2021
Dubai, izvor: Pixabay
Dubai, izvor: Pixabay

Pod sloganom „Srbija stvara ideje - inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost“, na Svetskoj izložbi u Dubajiu, od 1. oktobra ove godine do 31. marta 2022, trebalo bi da se predstavi više stotina naših privrednika, IT stručnjaka i inženjera. 

Srpski paviljon čini arhitektonski upečatljiva zgrada, specijalno uzgrađena za Svetsku izložbu, površine gotovo 2.000 kvaratnih metara, nalazi se u srcu okruga mobilnosti Svetske izložbe i osmišljen je kao jedna futuristička vremenska kapsula, koja povezuje zaostavštinu neolitske vinčanske kulture sa digitalno naprednom i modernom Srbijom. Kako se navodi u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kroz različite manifestacije biće predstavljeni privredni sektori, naučni sadržaji, tehnološke inovacije, kreativne industrije i turistička ponuda.

Svetska izložba u Dubajiu biće, kako se očekuje, najspektakularnija do sada, sa oko 25 miliona učesnika i posetilaca – fizički i virtuelno. 
 
Sve zainteresovane privrednike koji će izlagati organizuju Privredna komora Srbije i predstavnici u Dubaiju. Najavljeno je da će za sve zainteresovane privrednike biti organizovani besplatni čarter letovi.
 
Inače, malo je poznato da Srbija ima tradiciju dugu 136 godina učestvovanja na svetskim izložbama. Prvi paviljon koji je Srbija imala bio je 125 kvm, a bilo je 320 izlagača. U vreme Kraljevine Srbije osvojeno je čak 157 nagrada!
 
Izvor: biznis.rs
Komentara (0)

Povezane vesti

Sajmovi
Sajam knjiga u Novom Sadu: Besplatan ulaz i popusti do 70 odsto
14. Mart 2024
Premijerna izdanja, atraktivne programe i brojne promocije priprema oko 60 izlagača koji će od...
Sajmovi
Ove godine Sajam turizma i Sajam HORECA-OPREMA obišlo 42.453 posetilaca
26. Februar 2024
Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu, 45. Međunarodni sajam turizma i...
Sajmovi
Grčka država-partner na 45. Međunarodnom sajmu turizma
30. Januar 2024
Država-partner na predstojećem 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava u Beogradu od...
Sajmovi
45. Sajam turizma od 22. do 25. februara 2024.
15. Januar 2024
Najveći i najposećeniji sajam turizma u regionu – 45. Međunarodni sajam turizma u...