Otvoren Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu

01. Decembar 2023
Foto: Novosadski sajam
Foto: Novosadski sajam

Na Novosadskom sajmu juče je svečano otvoren 54. međunarodni sajam turizma. Okupio je 240 izlagača iz 10 zemalja, a trajaće do subote 2. decembra.

- Sajam turizma sada predstavlja još jedan integralni deo slagalice uspeha Novosadskog sajma, našeg stogodišnjaka, ponosnog slavljenika velikog jubileja ove godine. Ovaj 54. po redu, Međunarodni sajam turizma uneće novu energiju u naš grad narednih dana. I ne samo u grad, već na sve meridijane putem savremenih tehnologija. Odlično je videti da se iz našeg grada, ova sajamska manifestacija uporedo odvija i na onlajn platformi i na taj način ide u čitav svet - rekao je gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić otvarajući sajamsku priredbu.

Gradonačelnik Đurić je istakao i da Novi Sad prednjači u oblasti turizma u našoj zemlji, i da je tokom protekle decenije uspeo da se izdvoji na mapi Evrope kao destinacija koju vredi posetiti.

Regija partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Boka Kotorska, koja će biti promovisana kroz aktivnosti na štandu Crne Gore, koja je bila Zemlja partner na ovoj priredbi i 2015, 2016, 2017. i 2022. godine.

-Kada čujete da neko ima 100 godina pomislite, mnogo je star. Meni se čini da je Sajam nikad mlađi, nikad življi. Pogledajte logo, po meni jedan od najlepših koje sam videla i koji vas prosto poziva i mami da zaplovite u crnogorski deo Jadranskog mora. Ja sam zaista počastvovana time što smo već drugu godinu zaredom i u godini ovako važnog jubileja Sajma, koji je ozbiljan brend, koji je davno prešao granice regiona, što se Crna Gora pokazala dovoljno dobrim i dovoljno odgovornim partnerom u realizaciji svega. Sajam turizma je prilika da se vidi koliko su dve zemlje spojene i povezane. Crna Gora, Srbija i Vojvodina, danas su na jednom mestu. Ono što je saradnja Crne Gore i Sajma iznedrila za ove dve godine, koliko sam ja tu diplomatski predstavnik, je snažna veza među ljudima - rekla je Nevenka Ćirović, generalna konzulka Crne Gore u Srbiji.

- U godini kada Novosadski sajam obeležava vek postojanja, potvrđena je pozicija naše sajamske kuće na međunarodnoj mapi najznačajnijih centara i organizatora poslovnih događaja, zbog čega on značajno doprinosi razvoju i poslovnog turizma naše zemlje. Kroz ponude turističkih organizacija iz Crne Gore, Vojvodine i Novog Sada moći ćete pronaći neku novu destinaciju za putovanje ili novog poslovnog patnera kroz B2B susrete, ali i novi posao kroz Dane karijere, upoznati se sa Hosted Buyer Programom, ali i sa novim sadržajima koje Sajam nudi, kao što je 33. zbor ugostiteljskih i turističkih radnika Srbije! Kao najbolji primer promocije našeg kulturnog nasleđa, u Auli se nalazi Vrhunska izložba Viminaciuma – Putevima rimskih imperatora po Srbiji za koju vlada veliko interesovanje - rekao je generalni direktor Novosadskog sajma, Nikola Lovrić

Sajam turizma na Novosadskom sajmu traje do subote, 2. decembra. Organizovane su brojne atrakcije, Dani karijere, Gastro Kup Srbija, Zbor ugostiteljskih i turističkih radnika, Izložba Viminacijuma - Putevima rimskih imperatora, Konferencija MEKST... Tu su naravno destinacije i daleki prostori koji inspirišu i čekaju posetioce.
Radno vreme Sajma je od 10 do 19 časova. Ulaz se ne neplaćuje uz registraciju posete.

Izvor: Novosadski sajam

Komentara (0)

Povezane vesti

Sajmovi
Grčka država-partner na 45. Međunarodnom sajmu turizma
30. Januar 2024
Država-partner na predstojećem 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava u Beogradu od...
Sajmovi
45. Sajam turizma od 22. do 25. februara 2024.
15. Januar 2024
Najveći i najposećeniji sajam turizma u regionu – 45. Međunarodni sajam turizma u...
Sajmovi
Utisci sa 54. sajma turizma u Novom Sadu
05. Decembar 2023
Međunarodni sajam turizma, koji je na Novosadskom sajmu održan od 30. novembra do 2. decembra,...
Sajmovi
Najavljen kulinarski spektakl u okviru Sajma Wine Vision by Open Balkan u Beogradu
20. Septembar 2023
U okviru ovogodišnjeg vinskog sajma Wine Vision by Open Balkan, od 16. do 19. novembra,...