Održan Career Fair u okviru MEKST konferencije

07. Decembar 2018

„Mladi su budućnost“ geslo je prvog Career Fair-a kao nove i perspektivne dimenzije Međunarodne konferencije u oblasti turizma i hotelijerstva-MEKST koja je svojim snažnim vibracijama obeležila jedan novembarski vikend u Novom Sadu.

Budući da se MEKST konferencija ove godine posvetila još jednom značajnom aspektu razvoja turizma - zapošljavanju mladih, tom prilikom uspešno je iznedrila Career Fair koji u fokus stavlja ljudske resurse kao vredan potencijal i pokretačku snagu razvoja turizma.

Posredstvom ove ideje unapređenja mladih, stvoren je odličan poligon za susret onih koji imaju dugogodišnje iskustvo u turističkoj privredi, a traže kvalifikovan kadar spreman za rad, i mladih kreativnih i obrazovanih ljudi koji žele da steknu praktična znanja i operativno se bave turizmom.

Učešće su uzele i visokoobrazovne institucije koje su predstavljanjem svojih studijskih programa široko otvorile vrata svoje riznice znanja mladima, ali isto tako ostvarile saradnju sa potencijalnim partnerima u ponudi praktičnih znanja i iskustava svojim studentima.

Izuzetan doprinos organizaciji pružio je značajan broj kompanija iz turističke privrede i visokoškolskih ustanova iz zemlje i regiona: Kompanija za razvoj aplikacija sa turističkim mapama HERE, Hotel Premier Aqua iz Vrdnika, Hotel Bellevue Iberostar iz Crne gore, Amadria Park Hotel Milenij iz Opatije, Turistička agencija Lider travel, Work & Travel agencija American Adventure, Prirodno-matematički fakultet iz Novog Sada, Geografski fakultet i Univerzitet Singidunum iz Beograda, Fakultet za turizam Turistica iz Slovenije i kompanija za dizajn BOM Solutions iz Novog Sada.

Misija ovogodišnjeg Career Fair-a nesumnjivo je sjajno sprovedena među mnogobrojnim učesnicima kako iz regiona, tako i sa daljih područja Evrope, a sve to zarad vizije koja osvetljava uspešne, prosperitetne i svojim celokupnim životom zadovoljne mlade ljude koji obitavaju u sadašnjosti i već sada razmišljaju o budućnosti.

Komentara (0)

Povezane vesti

Sajmovi
Sajam knjiga u Novom Sadu: Besplatan ulaz i popusti do 70 odsto
14. Mart 2024
Premijerna izdanja, atraktivne programe i brojne promocije priprema oko 60 izlagača koji će od...
Sajmovi
Ove godine Sajam turizma i Sajam HORECA-OPREMA obišlo 42.453 posetilaca
26. Februar 2024
Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu, 45. Međunarodni sajam turizma i...
Sajmovi
Grčka država-partner na 45. Međunarodnom sajmu turizma
30. Januar 2024
Država-partner na predstojećem 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava u Beogradu od...
Sajmovi
45. Sajam turizma od 22. do 25. februara 2024.
15. Januar 2024
Najveći i najposećeniji sajam turizma u regionu – 45. Međunarodni sajam turizma u...