Najavljen kulinarski spektakl u okviru Sajma Wine Vision by Open Balkan u Beogradu

20. Septembar 2023
Image by Gábor Adonyi from Pixabay
Image by Gábor Adonyi from Pixabay

U okviru ovogodišnjeg vinskog sajma Wine Vision by Open Balkan, od 16. do 19. novembra, na Beogradskom sajmu, održaće se i kulinarski spektakl - Food Vision.

Ovo je jedinstvena prilika da se uz vrhunska vina, upoznaju tradicija ukusa i gastronomske osobenosti Srbije, Severne Makedonije i Albanije, navedeno je na sajtu Privredne komore srbije (PKS).

- Hala 5 će tokom četiri sajamska dana biti centar okupljanja vinskih i gastronomskih eksperata, vrhunskih profesionalnih i najperspektivnijih mladih kuvara iz zemalja regiona koji će se nadmetati u brojnim kategorijama pod budnim okom renomiranih internacionalnih sudija i posetilaca - rekao je Danijel Nikolić, pomoćnik generalnog sekretara Vlade Srbije na prezentaciji Food Vision u Privrednoj komori Srbije.

- Naš glavni zadatak je da predstavimo region Otvorenog Balkana kao jedinstvenu turističku, kulturnu i geografsku destinaciju s ciljem da se poveća broj turista i unapredi slobodan protok ljudi, usluga i kapitala - istakao je Nikolić.

Osim takmičenja, dodaje, posetioci će moći da uživaju u brojnim prezentacijama i masterclass sesijama najpriznatijih i najcenjenijih šefova kuhinja.

Food Vision će se realizovati u dve tematske celine.

- U pitanju su takmičarski program profesionalnih kuvara i revijalna izložbena postavka zemalja učesnica u Hali 5, i izložbena postavka komercijalnih izlagača HoReCa programa sa akcentom na industriju hrane i profesionalu opremu i usluge u sektoru ugostiteljstva - objašnjava Nikolić.

U saradnji sa strukovnim udruženjem mladih kuvara - Junior Chef Club, biće organizovan i dolazak učenika iz srednjih ugostiteljskih škola, zatim, takmičenja profesionalnih kuvara, kao i nadmetanje u kulinarskim veštinama za predstavnike medija i članove diplomatskog kora.

Wine Vision by Open Balkan organizovan je sa velikim uspehom u septembru prošle godine uz učešće više od 20 zemalja, 350 vinarija i 30.000 posetilaca iz celog sveta. Ova jedinstvena manifestacija održana je pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Serverne Makedonije i Albanije, a posetiocima sajma je ponudila potpuno novo vinsko iskustvo i priliku da se otkrije uzbudljiv svet autentičnih i autohtonih vina Zapadnog Balkana, zaključuje se.

Izvor: Privredna komora Srbije / eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Sajmovi
Nikola Lovrić novi direktor Novosadskog sajma
15. Septembar 2023
Na jučerašnjoj sednici Nadzornog odbora Novosadskog sajma, doneta je odluka da će...
Sajmovi
Otkazan Međunarodni sajam lova i ribolova na Novosadskom sajmu
29. Avgust 2023
Međunarodni sajam lova i ribolova, koji je trebalo da se priredi od 27. septembra do 1. oktobra...
Sajmovi
Jubilarni 15. Sajam Dunava od 28. do 30. jula u Golupcu
20. Jul 2023
Poslednjeg vikenda u julu, od 28. do 30. jula u Golupcu će se održati jubilarni 15. Sajam...
Sajmovi
Novi termin Sajma turizma u Novom Sadu
19. Jul 2023
Međunarodni sajam turizma na Novosadskom sajmu biće priređen u novom terminu, od 30. novembra...