Najavljen kulinarski spektakl u okviru Sajma Wine Vision by Open Balkan u Beogradu

20. Septembar 2023
Image by Gábor Adonyi from Pixabay
Image by Gábor Adonyi from Pixabay

U okviru ovogodišnjeg vinskog sajma Wine Vision by Open Balkan, od 16. do 19. novembra, na Beogradskom sajmu, održaće se i kulinarski spektakl - Food Vision.

Ovo je jedinstvena prilika da se uz vrhunska vina, upoznaju tradicija ukusa i gastronomske osobenosti Srbije, Severne Makedonije i Albanije, navedeno je na sajtu Privredne komore srbije (PKS).

- Hala 5 će tokom četiri sajamska dana biti centar okupljanja vinskih i gastronomskih eksperata, vrhunskih profesionalnih i najperspektivnijih mladih kuvara iz zemalja regiona koji će se nadmetati u brojnim kategorijama pod budnim okom renomiranih internacionalnih sudija i posetilaca - rekao je Danijel Nikolić, pomoćnik generalnog sekretara Vlade Srbije na prezentaciji Food Vision u Privrednoj komori Srbije.

- Naš glavni zadatak je da predstavimo region Otvorenog Balkana kao jedinstvenu turističku, kulturnu i geografsku destinaciju s ciljem da se poveća broj turista i unapredi slobodan protok ljudi, usluga i kapitala - istakao je Nikolić.

Osim takmičenja, dodaje, posetioci će moći da uživaju u brojnim prezentacijama i masterclass sesijama najpriznatijih i najcenjenijih šefova kuhinja.

Food Vision će se realizovati u dve tematske celine.

- U pitanju su takmičarski program profesionalnih kuvara i revijalna izložbena postavka zemalja učesnica u Hali 5, i izložbena postavka komercijalnih izlagača HoReCa programa sa akcentom na industriju hrane i profesionalu opremu i usluge u sektoru ugostiteljstva - objašnjava Nikolić.

U saradnji sa strukovnim udruženjem mladih kuvara - Junior Chef Club, biće organizovan i dolazak učenika iz srednjih ugostiteljskih škola, zatim, takmičenja profesionalnih kuvara, kao i nadmetanje u kulinarskim veštinama za predstavnike medija i članove diplomatskog kora.

Wine Vision by Open Balkan organizovan je sa velikim uspehom u septembru prošle godine uz učešće više od 20 zemalja, 350 vinarija i 30.000 posetilaca iz celog sveta. Ova jedinstvena manifestacija održana je pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Serverne Makedonije i Albanije, a posetiocima sajma je ponudila potpuno novo vinsko iskustvo i priliku da se otkrije uzbudljiv svet autentičnih i autohtonih vina Zapadnog Balkana, zaključuje se.

Izvor: Privredna komora Srbije / eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Sajmovi
Sajam knjiga u Novom Sadu: Besplatan ulaz i popusti do 70 odsto
14. Mart 2024
Premijerna izdanja, atraktivne programe i brojne promocije priprema oko 60 izlagača koji će od...
Sajmovi
Ove godine Sajam turizma i Sajam HORECA-OPREMA obišlo 42.453 posetilaca
26. Februar 2024
Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu, 45. Međunarodni sajam turizma i...
Sajmovi
Grčka država-partner na 45. Međunarodnom sajmu turizma
30. Januar 2024
Država-partner na predstojećem 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava u Beogradu od...
Sajmovi
45. Sajam turizma od 22. do 25. februara 2024.
15. Januar 2024
Najveći i najposećeniji sajam turizma u regionu – 45. Međunarodni sajam turizma u...