ITB Berlin: Turisti širom sveta u potrazi za novom vrstom putovanja - tzv. workation

12. Mart 2021
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Posetioci najveće svetske turističke berze ITB Berlin, sada virtuelnog Sajma turizma, imali su ove nedelje priliku da se upoznaju sa turističkom ponudom Srbije, kao i sa izazovima koje je pandemija donela, saopštila je Turistička organizacija Beograd (TOS).

Srbija se prvog dana onlajn sajma pod nazivom "ITB now" i krovnim sloganom "Digitalni sastanak turističke industrije" našla u fokusu pojavivši se na naslovnoj strani kataloga s novostima, uz ekskluzivni intervju direktorke Turističke organizacije Srbije Marije Labović.

Direktorka Labović je potencijalne partnere i buduće goste Srbije upoznala sa predstojećim procesom brendiranja Srbije, kao turističke destinacije i ponudom koja spremno čeka nove turiste, navedeno je u saopštenju.

Ohrabruje činjenica da za Srbiju postoji veliko interesovanje međunaradone turističke privrede, posebno brojnih inostranih oraganizatora putovanja, koji planiraju, ne samo nastavak saradnje sa TOS-om, već i proširivanje ponude za Srbiju novim programima i destinacijama.

Pod pritiskom korone, turisti širom sveta, svedoče učesnici Sajma, u potrazi su za novom vrstom putovanja tzv. workation.

Taj novi turistički proizvod koji su već prepoznale pojedine zemlje, podrazumeva kombinaciju boravka na destinaciji uz ispunjavanje radnih obaveza putem interneta.

Opšti trend je da se traže sigurne i zdravstveno bezbedne destinacije, poštovanje mera, kao i destinacije u kojima nema masovnog turizma.

Provejava optimizam da će se od letnje sezone situacija sa posetama inostranih turista polako poboljšati, imajući u vidu tempo vakcinacije koji Srbija postiže.

U okviru virtuelnog štanda TOS-a, na sajmu učestvuju i Air Serbia, Turistička organizacija Subotice, turističke agencije Alpha Travel, Serbia Touroperator, Robinzon, Kon Tiki, Serbian Private Tours, Magelan i Taratours, kao i hoteli 88 Rooms, Hyatt i Central Point Hotel iz Beograda.

Sajam u Berlinu, jedna od najznačajnijih turističkih manifestacija u svetu, ove godine traje do 12. marta.


Izvor: b92

Komentara (0)

Povezane vesti

Sajmovi
Sajam knjiga u Novom Sadu: Besplatan ulaz i popusti do 70 odsto
14. Mart 2024
Premijerna izdanja, atraktivne programe i brojne promocije priprema oko 60 izlagača koji će od...
Sajmovi
Ove godine Sajam turizma i Sajam HORECA-OPREMA obišlo 42.453 posetilaca
26. Februar 2024
Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu, 45. Međunarodni sajam turizma i...
Sajmovi
Grčka država-partner na 45. Međunarodnom sajmu turizma
30. Januar 2024
Država-partner na predstojećem 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava u Beogradu od...
Sajmovi
45. Sajam turizma od 22. do 25. februara 2024.
15. Januar 2024
Najveći i najposećeniji sajam turizma u regionu – 45. Međunarodni sajam turizma u...