WeSkill – besplatne edukacije za osoblje u wellness sektoru

03. Novembar 2021
Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay
Klaster zdravstvenog wellness i spa turizma Srbije, sa još 18 partnera iz 8 zemalja, u naredne 3 godine učestvuje u međunarodnom projektu pod nazivom „Razvoj sektorskih veština u wellness i spa turizmu /WeSkill/“, koji finansira Evropska komisija kroz projekat Erasmus + . WeSkill projekat, čiji je lider ITPIO (Institute for Training of Personnel in International Organizations) iz Bugarske, preko Klastera nudi besplatne edukacije za wellness osoblje kroz nacionalne pilot projekte i posebno osmišljene radionice za sticanje nedostajućih veština u wellness sektoru. Ovo je prvi takav EU projekat u Srbiji. 
 
Kako je u uslovima pandemije Corona virusa zdravlje postalo primarno, a wellness kao stil života je put ka očuvanju zdravlja, Nataša Ranitović, menadžer na projektu ispred Klastera, kaže “U okviru projektnih aktivnosti do sada su sprovedena 2 istraživanja, predstavljeni su dobijeni rezultati o nedostajućim veštinama kod zaposlenih u sektoru wellness i spa turizma Srbije, kao i rezultati istraživanja na nivou četvrtog stepena obrazovnog sistema. U okviru WeSkill projekta u istraživanju je učestvovalo 20 javnih i privatnih preduzeća i institucija, kao i 21 škola, koji čine onlajn fokus grupu. Svi su oni učestvovali u besplatnim treninzima, koji će biti organizovani kao moduli“.
 
Srpski partner Klasteru u WeSkill projektu je Farmaceutsko-fizioterapeutska škola iz Beograda, a tim profesora iz ove ustanove predvodi profesor Sanja Vukov.
 

Izvor: istnews.com 

Komentara (0)

Povezane vesti

Obrazovanje
Počinje pripremna nastava za buduće turističke vodiče i turističke pratioce
06. Februar 2023
Pripremna nastava za polaganje Stručnog ispita za turističke vodiče i turističke pratioce u...
Obrazovanje
Besplatna obuka
16. Decembar 2022
Design Thinking trening namenjen jačanju preduzetničkih veština kulturnih i kreativnih...
Obrazovanje
Prvi put u Vojvodini: Hotel Housekeeping Workshop – VOJVODINA 2022, 7. decembra u hotelu Prezident, Palić
15. Novembar 2022
Po prvi put u Vojvodini, Ambasadori dobre usluge organizuju Hotel Housekeeping Workshop –...
Obrazovanje
CALL FOR EXPRESSIONS OF INTEREST

for National short-term expert(s) - Auditors

Safe and Clean/TD 09
29. April 2022
  1.      Contracting authority Authority Business association of...