WeSkill – besplatne edukacije za osoblje u wellness sektoru

03. Novembar 2021
Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay
Klaster zdravstvenog wellness i spa turizma Srbije, sa još 18 partnera iz 8 zemalja, u naredne 3 godine učestvuje u međunarodnom projektu pod nazivom „Razvoj sektorskih veština u wellness i spa turizmu /WeSkill/“, koji finansira Evropska komisija kroz projekat Erasmus + . WeSkill projekat, čiji je lider ITPIO (Institute for Training of Personnel in International Organizations) iz Bugarske, preko Klastera nudi besplatne edukacije za wellness osoblje kroz nacionalne pilot projekte i posebno osmišljene radionice za sticanje nedostajućih veština u wellness sektoru. Ovo je prvi takav EU projekat u Srbiji. 
 
Kako je u uslovima pandemije Corona virusa zdravlje postalo primarno, a wellness kao stil života je put ka očuvanju zdravlja, Nataša Ranitović, menadžer na projektu ispred Klastera, kaže “U okviru projektnih aktivnosti do sada su sprovedena 2 istraživanja, predstavljeni su dobijeni rezultati o nedostajućim veštinama kod zaposlenih u sektoru wellness i spa turizma Srbije, kao i rezultati istraživanja na nivou četvrtog stepena obrazovnog sistema. U okviru WeSkill projekta u istraživanju je učestvovalo 20 javnih i privatnih preduzeća i institucija, kao i 21 škola, koji čine onlajn fokus grupu. Svi su oni učestvovali u besplatnim treninzima, koji će biti organizovani kao moduli“.
 
Srpski partner Klasteru u WeSkill projektu je Farmaceutsko-fizioterapeutska škola iz Beograda, a tim profesora iz ove ustanove predvodi profesor Sanja Vukov.
 

Izvor: istnews.com 

Komentara (0)

Povezane vesti

Obrazovanje
Počele su prijave za 2. regionalnu Hotel Housekeeping Konvenciju: Događaj koji inspiriše, povezuje i motiviše!
09. Januar 2024
Udruženje "Ambasadori dobre usluge" pozivaju sve hotelijere koji drže do svoje...
Obrazovanje
Seminar
16. Novembar 2023
Regionalna razvojna agencija Srem organizuje dvodnevni seminar na temu „Iskustveni...
Obrazovanje
Počinje pripremna nastava za buduće turističke vodiče i turističke pratioce
06. Februar 2023
Pripremna nastava za polaganje Stručnog ispita za turističke vodiče i turističke pratioce u...
Obrazovanje
Besplatna obuka
16. Decembar 2022
Design Thinking trening namenjen jačanju preduzetničkih veština kulturnih i kreativnih...