WeSkill – besplatne edukacije za osoblje u wellness sektoru

03. November 2021
Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay
Klaster zdravstvenog wellness i spa turizma Srbije, sa još 18 partnera iz 8 zemalja, u naredne 3 godine učestvuje u međunarodnom projektu pod nazivom „Razvoj sektorskih veština u wellness i spa turizmu /WeSkill/“, koji finansira Evropska komisija kroz projekat Erasmus + . WeSkill projekat, čiji je lider ITPIO (Institute for Training of Personnel in International Organizations) iz Bugarske, preko Klastera nudi besplatne edukacije za wellness osoblje kroz nacionalne pilot projekte i posebno osmišljene radionice za sticanje nedostajućih veština u wellness sektoru. Ovo je prvi takav EU projekat u Srbiji. 
 
Kako je u uslovima pandemije Corona virusa zdravlje postalo primarno, a wellness kao stil života je put ka očuvanju zdravlja, Nataša Ranitović, menadžer na projektu ispred Klastera, kaže “U okviru projektnih aktivnosti do sada su sprovedena 2 istraživanja, predstavljeni su dobijeni rezultati o nedostajućim veštinama kod zaposlenih u sektoru wellness i spa turizma Srbije, kao i rezultati istraživanja na nivou četvrtog stepena obrazovnog sistema. U okviru WeSkill projekta u istraživanju je učestvovalo 20 javnih i privatnih preduzeća i institucija, kao i 21 škola, koji čine onlajn fokus grupu. Svi su oni učestvovali u besplatnim treninzima, koji će biti organizovani kao moduli“.
 
Srpski partner Klasteru u WeSkill projektu je Farmaceutsko-fizioterapeutska škola iz Beograda, a tim profesora iz ove ustanove predvodi profesor Sanja Vukov.
 

Izvor: istnews.com  

Comments (0)

Connected news

Education
Kako se gradi kultura usluge?
13. October 2021
Nikada korisnički servis nije bio toliko važan kao danas. To je postalo očigledno tokom...
Education
10. March 2021
Bila je to jedna od najčuvenijih biblioteka svog vremena, podignuta u egipatskom gradu...