„Delta“ i „MK Resort“ šire hotelsku imperiju u Srbiji i regionu

19. Novembar 2016
Ilustracija (foto: Pixabay)
Ilustracija (foto: Pixabay)

Kompanija „Delta“ nedavno je kupila hotel „Holiday Inn Beograd“ i „BelExpo“ centar, a u trci je i za „Sava centrom“, za koji su svoje kandidature, do sada, podneli i Aerodrom “Nikola Tesla“ i slovenačka kompanija “GGE ESKO”.

- Nadamo se da će „Sava centar“ doći u ruke kompanije koja će zaista od njega nešto da napravi. Mi bismo najviše voleli da to bude „Delta holding“, ali ko god na kraju bude upravljao njime, korist od obnove „Sava centra“ imaćemo svi, jer ćemo tek tada moći da povećamo broj turista i kandidujemo se za velike kongrese od nekoliko hiljada učesnika. „Sava centar“ je Beogradu izuzetno potreban, jer sve sad imamo, samo nemamo kongresni centar – tvrdi Živorad Vasić, direktor hotela „Crowne Plaza Beograd“, otkrivši za „Turistički Svet“ i regionalne hotelske planove "Delta holdinga", čiji je potpredsednik.

- Naša ideja je da se bavimo hotelijerstvom u regionu. Imamo više razloga za to. Naše partnerstvo sa „InterContinental Hotels Group“ (IHG) nama kao kompaniji izuzetno mnogo znači. U Beogradu već imamo tri hotela iz ove grupacije, te je beogradsko tržište prezasićeno, pa je nekako logično da nastavimo sa širenjem u region – tvrdi Vasić, i nastavlja:

- U maju 2017. završavamo izgradnju i otvaramo „InterContinental“ u Ljubljani. U Hrvatskoj su u toku pregovori oko otvaranja hotela „InterContinental Zagreb“, a sledeća instanca bile bi Makedonija i Albanija. Smatramo da bi hotelijerstvo u Albaniji moglo biti prosperitetno, i da bi tu bolja opcija bila „Crowne Plaza“ nego „InterContinental“. Tržište je tamo perfektno za jedan kongresni hotel sa 4 zvezdice. Imali smo dobre razgovore u Albaniji i bili smo jako dobro prihvaćeni, tako da se radujemo ulasku i na to tržište – zaključuje Vasić.

No, osim „Delte“, svoje hotelsko poslovanje na region postepeno širi i „MK Resort“.
 
- Prošle godine smo kupili hotel „Kempinski“ u Portorožu. U ovom trenutku gledamo da u tom gradu kupimo još dva ili tri hotela, a pregovaramo i o kupovini aerodroma „Portorož“. Takođe, pregovaramo o preuzimanju „Kempinskog“ u Savudriji (Istra, Hrvatska – prim.aut), tako da pokušavamo da objedinimo taj severni deo Jadrana. Plus, mi smo vlasnici 30% „Budvanske rivijere“ i sad gledamo da intenzivno investiramo u Crnu Goru – u razgovoru za „Turistički Svet“ otkriva Nikola Avram, generalni direktor „MK Resort“.

On navodi i da će u prvoj polovini 2017. godine „MK Resort“ otvoriti i hotel u Novom Sadu, u čiju obnovu su uložili 12 miliona evra.

Osim hotelskog kompleksa na Kopaoniku, gde su u veliki kongresni centar prošle godine investirali milion i po evra, „MK Resort“ u Beogradu poseduje hotel „88 Rooms“, u čije su kongresne kapacitete, takođe prošle godine, uložili 400.000 evra. Na pitanje da li planiraju u Beogradu da otvore još neki hotel, Avram odgovara:

- Ako se pruži neka povoljna i dobra prilika, onda svakako da – poručuje direktor „MK Resort“.

B.B.O.
 

Poslednji komentari

harač
Utorak , 22.11.2016. 15:33h
Preporuka:
0
+
0
-
Jel plaćaju i oni sve poreze i dažbine zakonom propisane, kao što moraju mali preduzetnici?

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Srbiji preti odlazak ugostiteljskog osoblja?
20. Mart 2019
Turizam se danas smatra globalnim ekonomskim fenomenom, a pa ne čudi da poslodavcima u Zapadnoj...
Hotelijerstvo
Časne sestre grade hotel u Dubrovniku
20. Mart 2019
Na mestu nekadašnjeg franjevačkog samostana u dubrovačkom Lapadu uskoro bi trebalo da...
Hotelijerstvo
Aranđelovački odbornici odobrili kupovinu hotela „Staro zdanje”
19. Mart 2019
Na sedmoj sednici Skupštine Opštine Aranđelovac odbornici su usvojili predlog...
Hotelijerstvo
Hotel MAR – nova srpsko-kineska investicija
15. Mart 2019
Da je novobeogradsko naselje Ledine postalo veoma atraktivna poslovna zona i za investicije u...