Mišković kupio hotel Holiday Inn i Belexpo centar

01. Novembar 2016
Holiday Inn Beograd (foto: IHG.com)
Holiday Inn Beograd (foto: IHG.com)

Kompanija "Delta Real Estate" postala je vlasnik hotela "Holiday Inn" i "BelExpo" centra u Beogradu - saopštila je danas ova kompanija.
 
"Holiday Inn Beograd" je hotel sa 4 zvezdice, gostima nudi 140 soba i 7 sala za sastanke. "Belexpo" centar je multifunkcionalni prostor, povezan sa hotelom, koji se prostire na 2.500 kvadratnih metara.

- Iako hotel "Holiday Inn" ima dobre poslovne rezultate, naša namera je da maksimalno unapredimo poslovanje i pružimo gostima još bolju uslugu - izjavio je Živorad Vasić, potpredsednik "Delta Holdinga" i generalni direktor hotela "Crowne Plaza Beograd".

- "Belexpo" centar ima veliki neiskorišćen potencijal u organizaciji događaja, što se savršeno uklapa u strategiju "Delta Real Estate" da u Beogradu razvija kongresni turizam, u kome posao nije sezonski, već traje tokom cele godine - dodao je Vasić.

Kupovinom hotela "Holiday Inn" i "Belexpo" centra, kompanija "Delta" Miroslava Miškovića nastavlja da širi svoje poslovanje u Srbiji u strateškim biznisima, poljoprivredi i razvoju nekretnina. Takođe, učvršćuje saradnju sa "InterContinental Hotels Group" koja se sada odvija kroz tri brenda ove hotelske grupacije. "Delta" je sada vlasnik hotela "Holiday Inn" i "Crowne Plaza" u Beogradu i budućeg hotela "InterContinental Ljubljana", čije je otvaranje planirano za proleće 2017. godine. "Delta" je spremna da započne izgradnju hotela "InterContinental Beograd" za šta postoji već urađen plan i lokacija - navodi se u saopštenju.

Kako je na nedavno održanoj "Check In" konferenciji o hotelskim trendovima u Novom Sadu istakao Živorad Vasić, "Delta" je zainteresovana i za "Sava Centar", a u toku su i pregovori za "InterContinental" hotel u Zagrebu.

Da podsetimo, "InterContinental Hotels Group" je jedna od najvećih hotelskih grupacija na svetu. U njenom sastavu je više od 5.000 hotela koji rade u 100 zemalja, kroz 12 hotelskih brendova.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...