Zlatibor dobija nove sadržaje

29. Mart 2019
Zlatibor dobija nove sadržaje

U susret novoj turističkoj sezoni na Zlatiboru se kreće sa radovima na uređenju ulica i zelenih površina, a nastavljaju se i građevinski radovi na zgradi Omladinskog kulturnog centra. Takođe je planirano da sa dolaskom aprila počne izgradnja sportskog parka čija se lokacija nalazi preko puta zgrade TO Zlatibor.

Opština Čajetina će i ove godine uložiti značajna sredstva u infrastrukturu kako centra Zlatibora, tako i svih destinacija Opštine. Ono što će obradovati ljubitelje odmora na planini Zlatibor jesu novi sadržaji.

- Navikli smo iz sezone u sezonu, iz godine u godinu, da naše turiste obradujemo nekim novim sadržajima i tako će biti i ove letnje sezone. Očekujemo da pre letnje sezone bude otvoren Omladinski kultureni centar koji se nalazi u blizini TO Zlatibor. To je multifunkcionalni objekat koji će u svom sastavu imati salu za pozorišne predstave i bioskopske projekcije, biblioteku, galeriju, kongresne sale… Zaista se nadamo da će u letnjoj sezoni ova zgrada biti 100 % u funkciji - kaže Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor.

Arsen Đurić, zamenik predsednika Opštine Čajetina, nadovezuje se govoreći o daljim planiranim aktivnostima za koje je opština Čajetina i ove godine izdvojila značajna sredstva.

- Značajno je to što samo u januaru kupili sportsku halu na Zlatiboru i preuzeli je i gde ćemo uložiti sredstva za adaptaciju, odnosno regulisanje grejanja u toj hali i još neka uređenja, kao i u smeštajne kapacitete, tako da će to svakako postati jedan ozbiljan sportski rizort s obzirom na sportske terene koji se nalaze u neposrednoj blizini hale, samu halu uz prateće sadržaje. Najveći broj termina je već za čitavo leto rezervisan tako da ćemo i ove godine imati veliki broj košarkaških ekipa na pripremama na Zlatiboru. Svakako, tu je i izgradnja Sportskog parka preko puta TO Zlatibor čija izgradnja bi trebalo da počne početkom aprila. Tu će biti dosta sadržaja za najmlađe i mislim da će to biti veoma funkcionalan park kako za goste koji dolaze na Zlatibor, tako i za ljude koji tu žive - objašnjava Đurić.

Takođe će se raditi na izgradnji novih i rekonstrukciji postojećih ulica kao i pešačkih i biciklističkih staza sve u želji da i sugrađani, i gosti koji dolaze na ovu planinu budu zadovoljni, kao i da se ovim i sličnim sadržajima osvoji pažnja onih koji prvi put posećuju Zlatibor.

Izvor: Glas zapadne Srbije

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...