Zlatibor dobija nove sadržaje

29. March 2019
Zlatibor dobija nove sadržaje

U susret novoj turističkoj sezoni na Zlatiboru se kreće sa radovima na uređenju ulica i zelenih površina, a nastavljaju se i građevinski radovi na zgradi Omladinskog kulturnog centra. Takođe je planirano da sa dolaskom aprila počne izgradnja sportskog parka čija se lokacija nalazi preko puta zgrade TO Zlatibor.

Opština Čajetina će i ove godine uložiti značajna sredstva u infrastrukturu kako centra Zlatibora, tako i svih destinacija Opštine. Ono što će obradovati ljubitelje odmora na planini Zlatibor jesu novi sadržaji.

- Navikli smo iz sezone u sezonu, iz godine u godinu, da naše turiste obradujemo nekim novim sadržajima i tako će biti i ove letnje sezone. Očekujemo da pre letnje sezone bude otvoren Omladinski kultureni centar koji se nalazi u blizini TO Zlatibor. To je multifunkcionalni objekat koji će u svom sastavu imati salu za pozorišne predstave i bioskopske projekcije, biblioteku, galeriju, kongresne sale… Zaista se nadamo da će u letnjoj sezoni ova zgrada biti 100 % u funkciji - kaže Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor.

Arsen Đurić, zamenik predsednika Opštine Čajetina, nadovezuje se govoreći o daljim planiranim aktivnostima za koje je opština Čajetina i ove godine izdvojila značajna sredstva.

- Značajno je to što samo u januaru kupili sportsku halu na Zlatiboru i preuzeli je i gde ćemo uložiti sredstva za adaptaciju, odnosno regulisanje grejanja u toj hali i još neka uređenja, kao i u smeštajne kapacitete, tako da će to svakako postati jedan ozbiljan sportski rizort s obzirom na sportske terene koji se nalaze u neposrednoj blizini hale, samu halu uz prateće sadržaje. Najveći broj termina je već za čitavo leto rezervisan tako da ćemo i ove godine imati veliki broj košarkaških ekipa na pripremama na Zlatiboru. Svakako, tu je i izgradnja Sportskog parka preko puta TO Zlatibor čija izgradnja bi trebalo da počne početkom aprila. Tu će biti dosta sadržaja za najmlađe i mislim da će to biti veoma funkcionalan park kako za goste koji dolaze na Zlatibor, tako i za ljude koji tu žive - objašnjava Đurić.

Takođe će se raditi na izgradnji novih i rekonstrukciji postojećih ulica kao i pešačkih i biciklističkih staza sve u želji da i sugrađani, i gosti koji dolaze na ovu planinu budu zadovoljni, kao i da se ovim i sličnim sadržajima osvoji pažnja onih koji prvi put posećuju Zlatibor.

Izvor: Glas zapadne Srbije

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...