Za kreditiranje u turizmu 50 miliona dinara

11. Februar 2019

Vlada Srbije odlučuila je da ove godine odobri ukupno 50 miliona dinara za kreditiranje u turizmu sa ciljem da se podstakne finansiranje kvaliteta turističke ponude, izjavio je u subotu (9. februara 2019. godine) državni sekretar u Ministarstvu turizma Miroslav Knežević.

- Za sredstva do 1. oktobra mogu da konkurišu svi oni koji, pored ostalog, žele da rekonstruišu i grade smeštajne kapacitete i restorane, proizvode suvenire, grade turističku infrastrukturu - kazao je Knežević agenciji Beta i naveo da će u kreditiranje biti uključena i sredstva iz replasmana koja su dodeljena prethodne godine.

Za kredite mogu da konkurišu preduzeća i preduzetnici koji se bave turizmom, kao i registrovana poljoprivredna gazdinstva.

Knežević je rekao da, prema uredbi koju je usvojila Vlada Srbije, učešće kreditnih sredstava u finansiranju ne može biti veće od 50% od ukupne vrednosti projekta.

- Sredstva će se dodeljivati preko Fonda za razvoj Srbije, sa kamatnom stopom od jedan odsto godišnje i mogućnošću otplate od šest godina, sa grejs periodom od 12 meseci, odnosno 24 meseca za grinfild investicije - kazao je on.

Minimalni iznos kreditnih sredstava za poljoprivredna gazdinstva, preduzetnike i mikro preduzeća je 500.000 dinara, a za ostala privredna društva dva miliona dinara.

Izvor: Beta

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...