Za kreditiranje u turizmu 50 miliona dinara

11. February 2019

Vlada Srbije odlučuila je da ove godine odobri ukupno 50 miliona dinara za kreditiranje u turizmu sa ciljem da se podstakne finansiranje kvaliteta turističke ponude, izjavio je u subotu (9. februara 2019. godine) državni sekretar u Ministarstvu turizma Miroslav Knežević.

- Za sredstva do 1. oktobra mogu da konkurišu svi oni koji, pored ostalog, žele da rekonstruišu i grade smeštajne kapacitete i restorane, proizvode suvenire, grade turističku infrastrukturu - kazao je Knežević agenciji Beta i naveo da će u kreditiranje biti uključena i sredstva iz replasmana koja su dodeljena prethodne godine.

Za kredite mogu da konkurišu preduzeća i preduzetnici koji se bave turizmom, kao i registrovana poljoprivredna gazdinstva.

Knežević je rekao da, prema uredbi koju je usvojila Vlada Srbije, učešće kreditnih sredstava u finansiranju ne može biti veće od 50% od ukupne vrednosti projekta.

- Sredstva će se dodeljivati preko Fonda za razvoj Srbije, sa kamatnom stopom od jedan odsto godišnje i mogućnošću otplate od šest godina, sa grejs periodom od 12 meseci, odnosno 24 meseca za grinfild investicije - kazao je on.

Minimalni iznos kreditnih sredstava za poljoprivredna gazdinstva, preduzetnike i mikro preduzeća je 500.000 dinara, a za ostala privredna društva dva miliona dinara.

Izvor: Beta

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...