YUTA: Bolje vrednosni vaučer, nego otkazivanje putovanja

01. April 2020
Ilustracija, foto: pixabay
Građani Srbije su uplatili oko 250.000 aranžmana za leto i tim povodom direktor JUTA Aleksandar Seničić objasnio je da trenutno nije moguće otkazivanje aranžmana jer turističke agencije, zbog vanredne situacije, ne rade i apelovao je na putnike da budu strpljivi i da prihvate vrednosne vaučere. - Deo...
Ostavite komentar
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce našeg portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Turističkog sveta ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Turističkog sveta.
Administratorima portala Turistički svet se možete obratiti ovde: komentari@turistickisvet.com

Svi komentari

Turista
Ponedeljak , 20.04.2020. 13:40h
Preporuka:
4
+
0
-
Hoćete da otkažete putovanjem e pa nema. Država je savetovala građanima da ne otkazuju putovanja kako bi sačuvali turističke agencije od bankrota. Agencije su zatim brže bolje pozatvarale filijale i dobrim delom podelile otkaze svojim zaposlenima. Zatim je država izašla sa rešenjem problema u vidu vaučera, gde bi putovanja koja nisu u mogućnosti da se realizuju bila kompenzovana vaučerom koji može da se iskoristi u narednih godinu dana, iako po zakonu 2 meseca ranije može da se otkaže putovanje i traži povraćaj novca. Zatim je Kon izašao u javnost sa preporukom da ko ne mora bez preke potrebe ne treba da putuje. Država će radnicima agencijama finansirati plate u naredna tri meseca. Na kraju većina agencija će se ugasiti, a građani će moći vaučere da koriste umeso toalet papira. Nešto me ovde podseti na Zajm za preporod Srbije iz 1989.