Wizz Air odlaže nove linije iz Beograda

10. Avgust 2020
Foto: promo
Foto: promo

Niskobudžetni mađarski avio-prevoznik Wizz Air otkazao je planove da ove godine uvede devet novih ruta iz svoje baze u Beogradu i uvede dodatni avion u beogradsku bazu.

Umesto toga, Wizz Air će na početku sledeće letnje sezone, od 28. marta 2021, uvesti linije koje uključuju Lisabon, Barselonu, Fridrihšafen u Nemačkoj, Šarlroa u Belgiji, Keln, Hamburg, Sandefjord u Norveškoj, Milano i Turku u Finskoj, s tim što će za Fridrihšafen leteti i ove godine jednom nedeljno, između 17. septembra i 22. oktobra.

Odluka o odlaganju proširenja baze u Srbiji doneta je zbog značajnog pada rezervarcija usled zatvaranja većine granica zemalja Evropske unije za srpske državljane sredinom jula zbog pandemije koronavirusa.

U izjavi za portal Ex-Yu Aviation iz Wizz Air-a su naveli da su već reorganizovali mrežu svojih planiranih ruta u u brojnim zemljama u kojima su najavili nove baze - Rusiji, Kipru, Nemačkoj, Albaniji, Italiji, dodavši da će mrežu ruta na srpskim aerodromima razvijati i prilagođavati u skladu sa zahtevim tržišta.

Vizz Air je već dva puta odložio lansiranje devet novih destinacija iz Srbije. Najpre je bilo planirano da novi letovi krenu 16. jula, pa do 17. avgusta, a zatim do 1. septembra.

U početku je Wizz Air imao mnogo rezervacija za svoje nove destinacije, međutim, interesovanje je počelo da opada kada su brojne evropske zadržale ili uvele nove zabrane putovanja i ograničenja ulaska za građane Srbije.

Prošle nedelje, izvršni direktor kompanije Wizz Air Jozef Varadi rekao je da će ograničenja putovanja nastaviti da ometaju vazdušni saobraćaj širom Evrope do kraja godine.

Izvor: Ex-Yu Aviation News

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...