Wizz Air odlaže nove linije iz Beograda

10. August 2020
Foto: promo
Foto: promo

Niskobudžetni mađarski avio-prevoznik Wizz Air otkazao je planove da ove godine uvede devet novih ruta iz svoje baze u Beogradu i uvede dodatni avion u beogradsku bazu.

Umesto toga, Wizz Air će na početku sledeće letnje sezone, od 28. marta 2021, uvesti linije koje uključuju Lisabon, Barselonu, Fridrihšafen u Nemačkoj, Šarlroa u Belgiji, Keln, Hamburg, Sandefjord u Norveškoj, Milano i Turku u Finskoj, s tim što će za Fridrihšafen leteti i ove godine jednom nedeljno, između 17. septembra i 22. oktobra.

Odluka o odlaganju proširenja baze u Srbiji doneta je zbog značajnog pada rezervarcija usled zatvaranja većine granica zemalja Evropske unije za srpske državljane sredinom jula zbog pandemije koronavirusa.

U izjavi za portal Ex-Yu Aviation iz Wizz Air-a su naveli da su već reorganizovali mrežu svojih planiranih ruta u u brojnim zemljama u kojima su najavili nove baze - Rusiji, Kipru, Nemačkoj, Albaniji, Italiji, dodavši da će mrežu ruta na srpskim aerodromima razvijati i prilagođavati u skladu sa zahtevim tržišta.

Vizz Air je već dva puta odložio lansiranje devet novih destinacija iz Srbije. Najpre je bilo planirano da novi letovi krenu 16. jula, pa do 17. avgusta, a zatim do 1. septembra.

U početku je Wizz Air imao mnogo rezervacija za svoje nove destinacije, međutim, interesovanje je počelo da opada kada su brojne evropske zadržale ili uvele nove zabrane putovanja i ograničenja ulaska za građane Srbije.

Prošle nedelje, izvršni direktor kompanije Wizz Air Jozef Varadi rekao je da će ograničenja putovanja nastaviti da ometaju vazdušni saobraćaj širom Evrope do kraja godine.

Izvor: Ex-Yu Aviation News

Comments (0)

Connected news

Tourism
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Tourism
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...