Vrnjačka Banja: Najbezbednija turistička destinacija ovog leta

27. Jul 2020
Izvor: Turistički Svet /fototeka/
Izvor: Turistički Svet /fototeka/

Nakon brojnih informacija u medijima, kojima je u javnosti Vrnjačka Banja predstavljena kao rizično okruženje, oglasili su se banjski privrednici, koji tvrde da je situacija upravo suprotna i da se u Banji striktno sprovode bezbednosne mere.

Na sastanku opštinskih rukovodilaca i banjskih hotelijera, održanom u hotelu “Fontana”, zaključeno je da je bezbedonosna situacija u Vrnjačkoj Banji pod potpunom kontrolom, da su hotelijeri spremno dočekali špic sezonu, da se u svim objektima striktno poštuju mere i da je za građane Srbije bezbednije da budu u Vrnjačkoj Banji nego da ostanu kod svojih kuća.

- Činjenica je da u svim opštinama u Srbiji postoji zaraza virusom, ali je takođe činjenica da do sada nije zabeležen nijedan slučaj inficiranja gostiju koji su boravili u Vrnjačkoj Banji - izjavio je Miško Mihajlović, član Opštinskog odbora zadužen za turizam Vrnjačke Banje. - Stoga je neistinito prikazivanje bezbedonosne situacije u Vrnjačkoj Banji kao potencijalnog žarišta, jer brojke pokazuju da Vrnjačka Banja ima najmanji broj zaraženih u Raškom okrugu.

Opštinske inspekcijske službe su neprekidno na terenu, kontrolišu poštovanje mera i sankcionišu objekte u kojima se mere ne poštuju, tako da je rizik sveden na minimum.

- U Vrnjačkoj Banji trenutno boravi veliki broj gostiju, koji nijednog trenutka nisu bili u riziku od zaraze, bez obzira da li su na bazenima, restoranima ili kafićima - dodao je Mihajlović. - Naravno, mere bezbednosti su obavezne, a svi hoteli i privatni smeštaji strogo vode računa da bezbednost gostiju ne bude ugrožena.

Neoprezne izjave u javnosti poslednjih dana, ugrožavaju ionako slabu turističku sezonu u najposećenijoj srpskoj destinaciji, pa banjski hotelijeri apeluju na nadležne institucije da budu oprezniji u svojim obraćanjima i da iznose ocene na osnovu činjenica i istinitih brojki.

Izvor: kraljevo.online

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...