Vrnjačka Banja: Najbezbednija turistička destinacija ovog leta

27. July 2020
Izvor: Turistički Svet /fototeka/
Izvor: Turistički Svet /fototeka/

Nakon brojnih informacija u medijima, kojima je u javnosti Vrnjačka Banja predstavljena kao rizično okruženje, oglasili su se banjski privrednici, koji tvrde da je situacija upravo suprotna i da se u Banji striktno sprovode bezbednosne mere.

Na sastanku opštinskih rukovodilaca i banjskih hotelijera, održanom u hotelu “Fontana”, zaključeno je da je bezbedonosna situacija u Vrnjačkoj Banji pod potpunom kontrolom, da su hotelijeri spremno dočekali špic sezonu, da se u svim objektima striktno poštuju mere i da je za građane Srbije bezbednije da budu u Vrnjačkoj Banji nego da ostanu kod svojih kuća.

- Činjenica je da u svim opštinama u Srbiji postoji zaraza virusom, ali je takođe činjenica da do sada nije zabeležen nijedan slučaj inficiranja gostiju koji su boravili u Vrnjačkoj Banji - izjavio je Miško Mihajlović, član Opštinskog odbora zadužen za turizam Vrnjačke Banje. - Stoga je neistinito prikazivanje bezbedonosne situacije u Vrnjačkoj Banji kao potencijalnog žarišta, jer brojke pokazuju da Vrnjačka Banja ima najmanji broj zaraženih u Raškom okrugu.

Opštinske inspekcijske službe su neprekidno na terenu, kontrolišu poštovanje mera i sankcionišu objekte u kojima se mere ne poštuju, tako da je rizik sveden na minimum.

- U Vrnjačkoj Banji trenutno boravi veliki broj gostiju, koji nijednog trenutka nisu bili u riziku od zaraze, bez obzira da li su na bazenima, restoranima ili kafićima - dodao je Mihajlović. - Naravno, mere bezbednosti su obavezne, a svi hoteli i privatni smeštaji strogo vode računa da bezbednost gostiju ne bude ugrožena.

Neoprezne izjave u javnosti poslednjih dana, ugrožavaju ionako slabu turističku sezonu u najposećenijoj srpskoj destinaciji, pa banjski hotelijeri apeluju na nadležne institucije da budu oprezniji u svojim obraćanjima i da iznose ocene na osnovu činjenica i istinitih brojki.

Izvor: kraljevo.online 

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Tourism
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Tourism
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....