Veliko interesovanje srpskih turista za Egipat - Jagodina i Marsa Alam postaju bratski gradovi

04. Septembar 2018

Ambasador Egipta u Srbiji Nj.E. Amr AlJowaily ugostio je krajem avgusta u egipatskoj ambasadi predstavnike srpskih medija, kao i prijatelje Hurgade i Crvenog mora, koji često putuju u Egipat. Svi oni će, na poziv gradonačelnika Hurgade i avio-kompanije "Air Cairo", otputovati u ovo popularno letovalište početkom septembra.

Ambasador je tom prilikom naveo da je sve više turista iz Srbije koji putuju u Egipat, ukazavši na stalni porast broja izdatih viza u ambasadi u Beogradu u 2018. godini, koji u proseku iznosi 60%. Kako je istakao, najveći rast broja izdatih viza dostignut je u junu - za 122% u odnosu na isti mesec prošle godine!

Nj.E. AlJowaily je pomenuo i tri nova kapitalna projekta koja se trenutno razvijaju u Egiptu - oživljavanje puta Svete porodice, razvoj nove turističke destinacije na Mediteranu - grada Alameina i završetak izgradnje Velikog egipatskog muzeja.

- Zahvaljujući tome, u ponudi će biti nove destinacije za srpske turiste, od kojih trenutno 90% putuje na Crveno more - istakao je ambasador, dodavši da je u toku proces bratimljenja grada Marsa Alam na Crvenom moru i Jagodine u Srbiji, što "će otvoriti vrata za posetu školaraca i omladine Egiptu".

Naposletku, ambasador je pozvao srpske medije da se, bez ikakvog posrednika, upoznaju sa pričama prijatelja Hurgade - naših ljudi koji često putuju u Egipat (neki od njih čak i više od 30 puta u poslednjih 10 godina!) i prenesu njihove pozitivne utiske o tome šta sve ova zemlja ima da ponudi turistima.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...