Vaučeri planuli dva sata nakon puštanja

11. Maj 2021
Foto: Turistički Svet
Foto: Turistički Svet

Samo dva sata nakon jučerašnjeg puštanja u opticaj potrošeno je 20.000 novih vaučera za odmor u Srbiji, saopštilo je Udruženje "Moja Srbija".

To udruženje je saopštilo da je zbog toga uputilo Vladi Srbije i Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije inicijativu za odobravanje nove kvote vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji.

Nakon 100.000 vaučera za odmor u Srbiji koja je potrošena već početkom februara, Vlada Srbije je odobrila dodatnih 100.000.000 dinara za novih 20.000 vaučera, koji su nakon puštanja u opticaj potrošeni za dva sata.

"Svedoci smo nezadovoljstva jednog broja građana koji su prikupili svu potrebnu dokumentaciju, ali zbog objektivnih okolnosti nisu bili u mogućnosti da je predaju do 10 sati. Sa druge strane, akcija podele vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji se tokom prethodnog perioda pokazala kao jedna od najisplativijih i najpopularnijih subvencija, jer je inicirala velika ulaganja u turističku infrastrukturu i dovela do toga da domaći turizam svake godine beleži dvocifrenu stopu rasta", kazao je Milan Ristić iz udruženja "Moja Srbija" i dodao da bi tek dodatna količina od 100.000 vaučera zadovoljila trenutnu tražnju, navedeno je u saopštenju.

U udruženju "Moja Srbija" ističu da izdvajanjem dodatnog novca za subvencionisani odmor u Srbiji budžet ne bi bio na velikom gubitku, jer gotovo sva uložena sredstva ostaju u opticaju u našoj zemlji i vrlo brzo se, kroz poreze, doprinose i investicije vraćaju nazad u budžet.

 

 

Izvor: Tanjug/b92

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Turizam
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Turizam
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....