Vaučeri planuli dva sata nakon puštanja

11. May 2021
Foto: Turistički Svet
Foto: Turistički Svet

Samo dva sata nakon jučerašnjeg puštanja u opticaj potrošeno je 20.000 novih vaučera za odmor u Srbiji, saopštilo je Udruženje "Moja Srbija".

To udruženje je saopštilo da je zbog toga uputilo Vladi Srbije i Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije inicijativu za odobravanje nove kvote vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji.

Nakon 100.000 vaučera za odmor u Srbiji koja je potrošena već početkom februara, Vlada Srbije je odobrila dodatnih 100.000.000 dinara za novih 20.000 vaučera, koji su nakon puštanja u opticaj potrošeni za dva sata.

"Svedoci smo nezadovoljstva jednog broja građana koji su prikupili svu potrebnu dokumentaciju, ali zbog objektivnih okolnosti nisu bili u mogućnosti da je predaju do 10 sati. Sa druge strane, akcija podele vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji se tokom prethodnog perioda pokazala kao jedna od najisplativijih i najpopularnijih subvencija, jer je inicirala velika ulaganja u turističku infrastrukturu i dovela do toga da domaći turizam svake godine beleži dvocifrenu stopu rasta", kazao je Milan Ristić iz udruženja "Moja Srbija" i dodao da bi tek dodatna količina od 100.000 vaučera zadovoljila trenutnu tražnju, navedeno je u saopštenju.

U udruženju "Moja Srbija" ističu da izdvajanjem dodatnog novca za subvencionisani odmor u Srbiji budžet ne bi bio na velikom gubitku, jer gotovo sva uložena sredstva ostaju u opticaju u našoj zemlji i vrlo brzo se, kroz poreze, doprinose i investicije vraćaju nazad u budžet.

 

Izvor: Tanjug/b92

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...