U subotu na Sava Promenadi: Okusi ljubav na reci uz najbolja vina i hranu

03. Septembar 2020
Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay

Sajam tradicionalne hrane i vina, centralni događaj u okviru 2. Good Food & Wine Festivala, biće svečano otvoren u subotu, 5. septembra u 15 časova na Sava Promenadi (plato iza zgrade Belgrade Waterfront Galerije u Karađorđevoj). Na Sajmu će se predstaviti više od 60 izlagača iz Srbije i regiona, lidera u industriji hrane i vina, ali i veliki broj malih proizvođača autentičnih proizvoda sa ovih prostora.

 
Sajam tradicionalne hrane i vina u okviru Good Food & Wine Festivala, koji se održava pod sloganom „Okusi ljubav na reci“, priprema bogatu gastronomsku ponudu, ali i veliki broj zabavnih i edukativnih sadržaja. Posetioci će tog dana imati priliku da uživaju u degustaciji vina, domaćih rakija, organskim sokovima, pršuti, sirevima i drugim delikatesima, kao i da kupe proizvode po sniženim cenama. Ulaz je besplatan, a svi posetioci će imati šansu da dobiju i neki od 10.000 poklona koje daruju izlagači, ali i da okušaju sreću u nagradnim igrama  koje su pripremili organizatori.
 
Na glavnoj bini, na prezentacijama  i radionicama, zainteresovani će moći da nauče zanimljivosti o srpskoj gastronomiji i sve popularnijoj vinskoj industriji na ovim prostorima. Tog festivalskog dana, pred posetiocima biće dodeljena priznanja najboljim proizvođačima Srbije i regiona, po izboru novinara, prijatelja festivala.    
 
U skladu sa simbolikom koju hleb ima u srpskoj tradiciji, biće organizovana izložba hleba „Hleb naš nasušni“, na kojoj će svoje umeće pravljenja ukusnih proizvoda od testa predstaviti najbolje pekarske zanatlije. 
 
Pod okriljem Good Food & Wine Festivala, Turistička organizacija Vojvodine održaće svoju tradicionalnu manifestaciju „Dani Vojvodine“, dok će Kulturno-umetničko društvo “Abrašević” proslaviti jubilej 115. godina postojanja. 
 
Good Food & Wine Festival organizuje udruženje Centar Spektar, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Sekretarijata za privredu Grada Beograda.
 
Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...