U subotu na Sava Promenadi: Okusi ljubav na reci uz najbolja vina i hranu

03. September 2020
Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay
Sajam tradicionalne hrane i vina, centralni događaj u okviru 2. Good Food & Wine Festivala, biće svečano otvoren u subotu, 5. septembra u 15 časova na Sava Promenadi (plato iza zgrade Belgrade Waterfront Galerije u Karađorđevoj). Na Sajmu će se predstaviti više od 60 izlagača iz Srbije i regiona, lidera u industriji hrane i vina, ali i veliki broj malih proizvođača autentičnih proizvoda sa ovih prostora.
 
Sajam tradicionalne hrane i vina u okviru Good Food & Wine Festivala, koji se održava pod sloganom „Okusi ljubav na reci“, priprema bogatu gastronomsku ponudu, ali i veliki broj zabavnih i edukativnih sadržaja. Posetioci će tog dana imati priliku da uživaju u degustaciji vina, domaćih rakija, organskim sokovima, pršuti, sirevima i drugim delikatesima, kao i da kupe proizvode po sniženim cenama. Ulaz je besplatan, a svi posetioci će imati šansu da dobiju i neki od 10.000 poklona koje daruju izlagači, ali i da okušaju sreću u nagradnim igrama  koje su pripremili organizatori.
 
Na glavnoj bini, na prezentacijama  i radionicama, zainteresovani će moći da nauče zanimljivosti o srpskoj gastronomiji i sve popularnijoj vinskoj industriji na ovim prostorima. Tog festivalskog dana, pred posetiocima biće dodeljena priznanja najboljim proizvođačima Srbije i regiona, po izboru novinara, prijatelja festivala.    
 
U skladu sa simbolikom koju hleb ima u srpskoj tradiciji, biće organizovana izložba hleba „Hleb naš nasušni“, na kojoj će svoje umeće pravljenja ukusnih proizvoda od testa predstaviti najbolje pekarske zanatlije. 
 
Pod okriljem Good Food & Wine Festivala, Turistička organizacija Vojvodine održaće svoju tradicionalnu manifestaciju „Dani Vojvodine“, dok će Kulturno-umetničko društvo “Abrašević” proslaviti jubilej 115. godina postojanja. 
 
Good Food & Wine Festival organizuje udruženje Centar Spektar, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Sekretarijata za privredu Grada Beograda.

 

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...